På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 27 april 2018

Vecka 17

Denna veckans bokstäver var H, T och K. När vi sett livet i bokstavslandet arbetade vi med en stencil med uppgifter kring bokstaven T. Vi påminner varandra att ALLTID börja skriva bokstäver och siffror uppifrån och ner. 

I tisdags hade vi matematik, och denna veckan fokuserade vi på jämna och udda tal. För att introducera detta såg vi på Livet i mattelandet. Därefter pratade vi om vad som skiljer ett jämt tal från ett udda tal. För att visa detta hade vi två figurer som barnen valde namn till. Namnen blev Eva och Victor. Eva gillar ordning och reda och vill att allt ska gå att dela lika, medans Victor är precis tvärtom. Barnen fick sedan en uppgift att tillsammans skapa ett hus. På huset skulle man ha med det antal fönster som den siffran man blev tilldelad. När huset var klart fick de berätta på vilken väg de skulle bo. Jämna gatan och uddavägen.








Under onsdags förmiddagen påbörjade röda gruppen att dramatisera. Utifrån en serie som heter Ugglan och kompisproblemet. Världens klokaste uggla har en mottagning där han tar emot kunder som har kompisproblem. Ugglan är väldigt självgod och när han väl vaknat kommer han alltid med en snabb lösning. En lösning som visar sig vara lite konstig - för att inte säga värdelös. För att hitta svaret på problemet måste kunden därför tänka efter och själv finna lösningen. Kunderna har alla olika yrken, som bagare, clown, fotbollsspelare, tjuv, snickare, uppfinnare och konstnär. Ämnena som tas upp är grupptryck, säga förlåt, vara utanför, hålla vad man lovar, inte skylla på andra, stå upp för sin kompis och vikten av att inte avbryta varandra.
Utifrån dessa ämnen har barnen i små grupper fått diskutera och dramatisera 

Jalle och Tindra hade skickat ett nytt brev och de behövde hjälp med att bestämma mat till kalaset. Detta var en mycket uppskattad uppgift och barnen slängde sig över uppgiften. Vi plockade fram tidningar och reklamblad där barnen klippte ut önskad mat till kalaset. 
Barnen uppskattade att det var reklamblad så de kunde se priser på maten, det blev vilda diskussioner om att vissa saker var lite väl dyra. 








Snälla ta en titt i vår "tunna" med kvarglömda saker. Nästa fredag skänker vi bort de saker som inte funnit sin ägare.


Vi och barnen vill bjuda in er föräldrar på vernissage tisdagen den 12/6 klockan 18.00. Kvällen kommer bjuda på sång och uppträdde inne i infosalen och sen utställning inne i förskoleklassens lokaler. En mer detaljerad inbjudan kommer längre fram.

Glöm inte att skolan är stängd på måndag 30/4 (Valborgsmässoafton), fritids har öppet för de barn som anmält sig. Tisdagen 1/5 är en röd dag och då är både skola och fritids stängt.


Trevlig helg/ Jenny, Nathalie & Fredrik



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.