På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.måndag 7 maj 2018

Vecka 18

Denna veckan har varit kort men vi har hunnit med en hel del ändå. I onsdags startade vi upp med bokstaven G, genom att se Livet i bokstavslandet.

Efter att ha suttit en stund behövde vi röra på oss. Vi har under några tillfällen provat på yoga, och det känns som barnen börjat finna intresse för detta. De är väldigt duktiga och de börjar så smått förstå att det är lättare att hålla balansen om man inte pratar samtidigt :-).

Denna veckans ASL, har barnen fått skriva enskilt. De fick skriva meningar med vad som gör dom glada och sedan rita en bild till. Väldigt kul att se att så många har börjat skriva och ljudar ihop långa fina meningar. 

Idag fredag kom Lars vår bitr rektor in och avbröt vår samling. Han hade fått ett brev som var adresserat till förskoleklass B. Han sa att det luktade lite tall och barnen fattade direkt att det måste vara från Jalle och Tindra som bor i Djupa skogen. Vi läste ett nytt kapitel från deras bok som handlade om skattjakt. Jalle och Tindras gäster gav sig ut på skattjakt och fick olika ledtrådar för att hitta en present. Barnen i klassen ritade sen ledtrådarna.
När vi kom in efter lunchrasten satt där ett  nytt brev på tavlan. De frågade om vi ville göra egna skattkartor och självklart vill vi det!Som vi tidigare nämnt har önskemålet  varit någon form av pulshöjande aktivitet på morgnarna innan samlingen, så detta har vi börjat göra varje dag nu. De som önskar delta på detta behöver därför vara på skolan senast kl. 08.00. Tisdag, onsdag och torsdagar går vi ut och dansar tillsammans med åk 1-5. Måndagar och fredagar springer vi på den lilla gården intill skolan.


Trevlig helg!
Nathalie, Jenny & Fredrik


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.