På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.torsdag 10 maj 2018

Vecka 19

I måndags satt ett kuvert på tavlan när barnen kom in. I kuvertet låg en sönderklippt bokstav, barnen fick i uppgift att ta reda på vilken bokstav det var. Till hjälp låg det ledtrådar i kuvertet med ord, där första bokstaven saknades. Kan ni gissa vilken det var? ?irat, ?olis, ?apegoja.... Ja! bokstaven P. Därefter såg vi Livet i bokstavslandet och skrev upp alla ord vi kom på . Det blev en hel del.

Under tisdagen övade vi samarbete. Två och två fick de arbeta tillsammans med olika uppgifter. Vid den ena stationen fick de skapa kompisarmband till varandra och vid den andra stationen fick de en bild som de tillsammans skulle skriva en matematiksaga/räknesaga om. När de kommit på en räknesaga fick de skriva ner den på datorn. Dessa kan ni se i klassrummet.


När barnen kom i onsdags fann de massa P som var uppsatta överallt. Detta väckte stor  nyfikenhet som de hade svårt att släppa. Så istället för ASL, fick vi ett uppdrag av Peter Pirat. Han hade tappat bort sin skatt med P och behövde hjälp att finna dessa 15 P. Efterhand som vi fann P sattes de upp på tavlan så vi kunde räkna tills vi funnit alla. Därefter hjälpte vi Peter att skriva ett ord till varje P.Vi har även arbetat klart med våra skattkartor som  vi fick i uppdrag av Jalle och Tindra. Nu har alla skattkistor fått en skatt, vad som är i skattkistorna är allt  möjligt från godis till pengar.


Nu har solen äntligen tittat fram och då är det viktigt med solkräm. Dock önskar vi att barnen kommer insmorda på morgnarna. Detta för att det blir väldigt kladdigt när barnen gör det själv, och för att det tar stor del av barnens rast.


Vi vill påminna er ännu en gång, att tisdag, onsdag och torsdagar deltar vi i pulshöjande aktivitet ute på stora skolgården, önskar barnen att delta på detta är det viktigt att vara här senast kl. 08.00, kommer ni strax därefter ber vi er att lämna barnen ute på skolgården till oss. Då är det även viktigt att ni meddelar oss att ni lämnat barnet.


En viktig dag att lägga på  minnet är tisdagen den 15/5. Då kommer era barn att få träffa sina nya lärare på en introduktionsdag. Detta är inget som ni föräldrar deltar i, utan barnen kommer att få gå ner och bekanta sig med Martina och Sanaz i deras klassrum.


Ha en trevligt helg!


Jenny, Nathalie och Fredrik


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.