På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 20 april 2018

Vecka 16

Denna veckan startade upp med Livet i bokstavslandet och två nya bokstäver. Veckans bokstäver blev H och T.

Under tisdagen hade vi matematik. Då arbetade vi med mattematiksagor/räknesagor. En matematiksaga eller räknesaga är uppbyggd som en berättelse. Vem eller vad handlar det om? Vad ska de göra? Vad är problemet? Skillnaden är att efter problemet så finns oftast en fråga som man kan svara på. Därefter visar man en lösning genom mattespråk/symboler. Till sist ett svar som  ska svara på frågan man gjort!

I svenskan har vi arbetat med våra bokstavsböcker och även fortsatt vårt arbete med yrken. De har parvis fått ett yrke som de fått skriva om tillsammans. Vad är yrket? Vad gör man i yrket? vilka redskap behövs? hur lång utbildning behövs. Vi har kommit fram till att i nästan alla yrken behövs ganska mycket skola. Barnen blev lite chockade över hur många år de faktiskt har kvar i skolans värld. Blåa gruppen skrev om yrke förra veckan så deras uppgift denna vecka blev att skriva ordlistor på bokstaven H och T. 

Vi har även arbetat lite mer på djupet med bokstäverna, genom arbetsstenciler. Där de ska hitta saker som börjar på bokstaven samt att få öva sig på att skriva och forma dem.

Barnen hade till läxa idag fredag att komma på en egen räknesaga. Härligt jobbat alla barn och föräldrar. Alla tyckte det var spännande och kul att få läsa upp sin räknesaga för kompisarna och se om de kunde lösa frågan. 


Jalle och Tindra hade skickat ett nytt brev till klassen. De ville ha hjälp med placeringskort till kalaset. Vi pratade om vad placeringskort är för något och vissa barn berättade att de hade varit på kalas där man haft placeringskort på borden. Det tillverkades fina placeringskort till alla inbjudna gäster med mycket färg och glitter. 

Precis som önskat har vi börjat komma igång med rörelsepaus om morgnarna. Kl. 08.00 går vi ut och rör på oss. Tisdag, onsdag, torsdagar  rör vi på oss ute på stora skolgården tillsammans med de äldre barnen. Denna veckan har vi fått prova på en del dans. Detta har varit väldigt uppskattat.Nu äntligen börjar sommaren komma och vi kan slippa alla vinterkläder. Titta gärna över ert barns hylla och sortera bort de kläder som ej längre behövs. Tack!

Glöm inte att skriva in skolans lovdagar i er kalender. Ni som ännu inte anmält om ert barn kommer eller ej, vänligen gör detta snarast. 
Skolan stängt men fritids öppet för de barn som anmälts till fritids.
Måndag 30/4
Fredag 11/5
Torsdag 24/5

Skolan och fritids stängt 18 juni.

Vi har nu satt upp en lapp med tider för individuella samtal på vår infotavla i kapprummet. Skriv upp ert barns namn på en tid som passar. Denna gång kommer barnen att delta på samtalet.
Dagar för samtal, ons 23/5, tors 24/5, ons 30/5 och tors 31/5.

Trevlig helg/ Nathalie, Jenny & Fredrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.