På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 6 april 2018

Vecka 14

Vecka 14

Denna veckan presenterade vi bokstäverna  R och Y genom att se Livet i bokstavslandet. Efteråt  stapla vi ord tillsammans på tavlan. Bokstaven R tyckte de var lätt och kom på massor utav ord med bokstaven Y var mycket svårare.


I ASL denna vecka  började vi med att göra en tankekarta om vad Yrken är, Vad är ett yrke? vilka yrken kan man ha? Detta blev sedan en ASL uppgift, att skriva om sitt drömyrke. Vilka yrken era barn skulle velat ha kan ni läsa i deras ASL böcker.Nu när vi arbetar med bokstaven Y, kom vi på att även yoga börjar på bokstaven Y. I väntan på att få gå iväg på pjäsen som 2:orna ville visa oss, som hette "Tyst i klassen" provade vi på yoga. Såhär såg det ut. Teatern som 2:orna spelade upp handlade om hur skolan såg ut för hundra år sedan. Det var både en rolig och lärorik pjäs. 


Bilarna är nu klara och vi avslutade veckan med bilrace. Det var spännande att se om bilarna rullade men klart ännu mer spännande vems bil som körde längst. Mayas bil var den som vann tävlingen!Vi kommer fortsätta att arbeta med yrken under nästa vecka. Barnen kommer att få uppgifter med sig hem där vi vill involvera er. Mer info kommer nästa vecka.

På gymnastiken var det hinderbana och alla barn kämpar på bra.

Onsdag nästa vecka, kommer vi åka på en teater "Pladask". Barnen måste vara här i tid på morgonen för bussen avgår kl.8.30 och vi beräknar vara tillbaka vid lunchtid.
Tyvärr är vi iväg under barnens idrottslektion så nästa vecka blir det ingen idrott för onsdagsgruppen.

Vi njuter av att det äntligen blivit lite vårväder. Barnen jublade över att de bara behövde jacka och inte overallerna. På rasten blev det långrep, vilket är ett tydligt vårtecken på skolgården :-).Vi önskar er alla en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.