På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.torsdag 29 mars 2018

Vecka 12

Det var en intensiv vecka då vi hade mycket vi ville hinna med innan påsklovet. Vi försökte avrunda vårt tema om trafik men där är så mycket roligt vi vill hinna med så vi fortsätter lite efter lovet.

I trafiken finns mycket bilar och vi blev därför inspirerade till att skapa egna bilar. Vi vet ju alla att man inte får köra hur snabbt som helst i trafiken men när man tillverkat en egen bil så vill man ju gärna se hur snabbt den går. Det kommer därför veckan efter påsk arrangeras racing här i klassen. Vi måste ju testköra våra bilar.

Trafikkartan över Lindeborgsområdet börjar ta form men vi måste hjälpas åt att få alla hus, vägar och trafikskyltar på rätt plats.

På matematiken har vi arbetat med tiokompisar. Vilka tal blir tio tillsammans, vi har lekt lekar, arbetat med mattestencil och sett på programmet mattelandet där de lärde oss mer om tiokompisar.

I onsdags var det Rocka-sockor dagen och Världsdagens för Downs syndrom. Denna dag hade vi olika strumpor på oss för att hylla olikheter och människors lika värde. Vi såg en film om Max som själv har Downs syndrom, han berättade vad det innebar att ha denna sjukdom. Vi tittade även på nyhetsmorgon där de intervjuade Nathea som är initiativtagaren till  Rocka-sockorna dagen. Dessa filmer lede till bra och givande diskussioner i klassen.


I fredags deltog vi alla i Rynkeby loppet. Det var en spännande dag och barnen var väldigt duktiga och sprang för glatta livet. Alla barn fick vars ett armband och diplom för att de kämpat så bra för en god sak.

Vi hann även med att ladda upp inför påsken. Barnen började med att göra en tankekarta över vad de redan vet om påsken och dess traditioner. Sen tittade vi på en film där de berättade lite fakta om varför vi firar påsk och traditioner kring lekar, mat och pyssel.
Barnen arbetade med skapande och tillverkade egna små kycklingar i knäckta äggskal. Vi målade med färger och pom poms och skapade ägg i härliga vårfärger.

Veckan avslutade vi med biomys där barnen demokratiskt röstade fram val av film. Till filmen bjöds det på nygräddade våfflor.

Vi önskar er alla en glad påsk/ Nathalie, Jenny & Fredrik


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.