På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.måndag 19 mars 2018

Vecka 11

Vecka 11


Denna veckan startade vi upp två nya bokstäver efter att ha tittat på Livet i Bostavslandet. Veckans bokstäver är F och I. Efter avsnittet skrev vi upp alla ord som barnen kunde komma på. Bokstaven F, tyckte de var enkelt. Där kom de på 52 ord! På bokstaven I var det lite svårare men vi fick ihop en hel del ord även där. Dessa har vi sedan arbetat vidare med i våra arbetsböcker men även på andra sätt. Ett exempel är att de arbetat tillsammans i mindre grupper. De letade efter bokstäver och bilder som började på bokstäverna i gamla tidningar. Dessa klistrade de sedan på ett gemensamt papper. När vi arbetat klart frågade vi barnen vad de lärt sig utifrån dessa uppgifter. Svaren blev b.la. vi lär oss bokstäverna F och I, vi lär oss att leta och att klippa.
I onsdags var vi iväg på Bellevuegårdens bibliotek, på en biblioteksintroduktion. Där läste de en bok som hette "Räven som slukade böcker" Den handlade om en räv som inte riktigt visste hur man skulle uppföra sig och ta hand om böckerna på biblioteket.
Efteråt fick de se en kort film som visade hur det gick till att skaffa ett lånekort. Innan det var dags att åka tillbaka fick alla barn vars en present med sig som skulle öppnas hemma. Spänningen var stor, och många kom tillbaka dagen efter med sin present för att visa sina vänner.


Under torsdagen och fredagen började vi arbeta med en stor gemensam karta över Lindeborgsområdet. Vi började med att barnen fick säga massa saker de vet finns på Lindeborg och vad de tycker ska vara med och hur vi ska genomföra det. Projektet startade med att de skissade upp de olika sakerna som de ansåg vara väsentliga, som t.ex. Vårdcentralen, Ica, Rymdlekplatsen, höghus osv. Därefter tittade de på bilder, så de visste vilka färger de olika sakerna skulle målas i. Sedan klippte de ut dessa och satte dom på sin plats på kartan. Några skrev även ner namnen på de olika byggnaderna på datorn.

I idrotten fortsätter temat med bollar. Just nu övas det mycket på tekniken att kasta och fånga.
Vi vill även passa på att påminna er om följande:


Onsdag den 21/3-  Då tänkte vi Rocka sockerna tillsammans, så kom gärna med olika strumpor på fötterna. De gör vi:)


Fredag den 23/3- Springer vi Rynkeby- loppet tillsammans.  Startskottet går kl. 08.30.
Tack för denna veckan!


Ha en härlig helg!


Med vänlig hälsning,


Jenny, Nathalie och FredrikInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.