På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 2 februari 2018

Vecka 5

Då var vi redan inne i februari månad. Tiden går fort när man har roligt.
Vi har denna termin arbetat med årstider, månaderna och nu kom turen till veckodagarna. Hur många dagar är en vecka, vad heter veckodagarna och vad händer på de olika veckodagarna. Vi har även sjungit och dansat till veckovisan som är känd från Bolibompas morgonshow. ASL-passen har barnen skrivit om hur en vecka ser ut och vilken som är deras favoritdag. Vi kan avslöja att fredagsmyset med det tillhörande godiset toppade listan. Varje vecka har vi två svenskpass där vi arbetar efter Bornholmsmodellen. Barnen är uppdelade i 4 grupper blandade med den andra klassen. Tanken är att vi med dessa grupper ska kunna utmana barnen och tillgodose vad de behöver för att gå framåt i sin språkliga utveckling. 
Vi har haft Stegvis. Här pratar vi om vardagliga dilemman som barnen kan känna igen sig i. Barnen får presenterat en händelse som de sen hjälps åt att lösa på bästa sätt. Här tränar vi också på att vänta på sin tur, att alla ska få komma till tals och att allas åsikter är lika viktiga.

Bingo med siffror och antal. En mycket uppskattad aktivitet. Fredagen ägnade vi oss åt matematik i form av att träna på mönster. Hur ser ett mönster ut och hur fortsätter man på ett mönster. Vi introducerade aktiviteten med att se en film....
Aktiviteterna bestod av att följa ett redan påbörjat mönster, rita egna mönster och att måla ett pärlmönster som sen en kompis ska pärla efter. Det blev många fina armband.


Idrotten fortsätter med tema bollar. Uppvärmning studsa bollar och skjuta mål. Sen blev det Killerboll där barnen fick träna på att fånga lyra, försvara sig och kasta boll/bränna.

Tänk på att det denna helgen är avlusningsdagar. Om vi alla kollar våra hår samtidigt så kan vi undvika att det sprids. Tack för att ni kolla era barns hår!

TREVLIG HELG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.