På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.tisdag 20 februari 2018

Vecka 7

Vecka 7


Hej på er!


Den här veckan har vi fokuserat på vårt tema, OS. Barnen blev indelade i 4  expertgrupper. Detta eftersom de skulle bli experter på ett visst område inom OS. Grupperna som arbetades med var; historia och nutid, OS-grenarna, OS-ringarna och elden. Under veckan har barnen fått träna på sin samarbetsförmåga, då de arbetat med vänner som de kanske inte brukar arbeta med och inom ett område som ingen var speciellt insatt i sedan tidigare, men även finmotorik och fantasi, då de själv varit med och fått tänka ut hur de skulle kunna skapa inom sitt expertområde.
Såhär ser deras fina OS-by ut. Kom gärna in och se den på närmre håll. Figurerna till de olika sporterna var lite pilliga och krävdes tålamod och fantasi för att få ihop. De är byggda av b.la. klädnypor, piprensare, flörtkulor och gummiband. Sporterna de skapat är; konståkning, snowboard, ishockey, bob och skidor.


De som skapade nutid och dåtid, skapade kransarna de hade när de tävlade förr och i nutid skapade de medaljerna, guld, silver och brons.


I expertgruppen med Os-ringarna, skapade de ringarna med hjälp utav silkespapper i de olika färgerna.


De som skapade elden, gjorde facklorna som transporteras fram till den stora elden, samt ett gemensamt skapande av elden i Pyeongchang.


Vi startade upp veckans tema med att se korta filmklipp på de olika OS-grenarna. Detta för att vi skulle skriva faktatexter om OS. När de sett de olika sporterna fick de berätta vilken gren de tyckte var spännande och vilken de skulle velat testa. Hur de svarade kan ni se inne vid OS-byn.


Under ASL, skrev de sina texter om OS. Vissa valde att skriva meningar och några valde att skriva ord som de kom ihåg. Vi avslutade med att skriva en gemensam text om vad de mindes om temat.


Även i idrotten har Erik haft OS-tema. De har fått prova på olika sporter som påminner om sporterna som de tävlar i, t.ex. skidskytte, hockey.
Nästa vecka håller vi lov, dvs. ingen skola. Vi hoppas ni får ett trevligt lov!


Med vänlig hälsning,
Jenny, Nathalie och Fredrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.