På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 9 februari 2018

v 6

Vecka 6


Denna veckan startade vi upp med att se Livet i Bokstavslandet. Varje avsnitt handlar om två bokstäver. Denna veckans bokstäver var S och Å. Bokstäverna har vi sedan arbetat med under veckan genom att försöka forma och skriva dom på tavlan och finna ord som börjar på bokstäverna. Bokstaven S är ganska klurig eftersom den lätt kommer på fel håll och kan låta som både z och c. Detta har vi pratat om och försökt att arbeta lite extra med.


I matematiken har vi fortsatt vårt arbete med mönster. Ett mönster handlar inte bara om färger, utan kan även vara mönster som prickigt, rutigt, randigt osv. Vi tittade på olika mönster och vi hjälpes åt att fortsätta mönster på tavlan. Därefter fick barnen designa vars en egen mössa som skulle innehålla mönster. Dessa mössor ska sedan få en liten garnboll på toppen. Dessa arbetar vi intensivt med just nu.


 På ASL- passen har barnen fått skriva ordlistor med ord som börjar på bokstäverna S och Å. Titta gärna i deras ASL böcker som hänger ute i Byggis.




I våra Bornholmsgrupper fortlöper arbetet på olika sätt utifrån barnens behov.







I gymnastiken denna veckan har temat med bollar fortsatt, genom att b.la. leka killerboll. Gymnastiken avslutades med två olika danser. Detta tyckte många utav barnen var kul.


Under fredagsmorgonen fick barnen berätta vad de trodde veckans ledtråd var, förslaget var regnbåge och OS. Vi inledde tema OS idag, med att se en Powerpoint presentation. Efteråt såg vi lite klipp från en tidigare OS-invigning och lyssnade på Sveriges nationalsång. Under kommande vecka, kommer barnen att få arbeta i olika expertgrupper. Barnen har fått i uppgift att fråga hemma om de kan få med sig någon information som kan gynna deras arbete nästa vecka, så fråga gärna era barn vilken expertgrupp de tillhör.






Veckans fredagsmys bestämdes redan förra veckan. Det blev experiment. Barnen fick ställa hypoteser kring vad de trodde skulle hända. Dock blev inte riktigt resultatet vad det skulle, så vi gör ett nytt försök på måndag. Även om det inte riktigt blev som det var tänkt, tyckte barnen att det var roligt och såg det som ett experiment.






Vi väl även passa på att påminna er om att februarilovet påbörjas redan på torsdag den 15/2.

TREVLIG HELG!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.