På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.söndag 28 januari 2018

Vecka 4

På idrotten har vi fortsatt med tema bollsport. Nu var det dags att träna sina fotbollstalanger genom en hinderbana där man skulle ha fotbollen med sig hela vägen. Härligt att se barnen engagemang och intresse under idrottslektionerna.

Veckans bokstäver introducerades via programmet Bokstavslandet, två veckor framöver kommer vi arbeta med bokstäverna M och A. Vi samlade på ord som börjar på M och A, det tog aldrig slut på ord. Det har formats bokstäver med olika material, till och med går det att forma bokstäver med kroppen. Härligt samarbete!
Barnen har fått nytt övningsmaterial där de kan träna sig på att ljuda och skriva ord. Det finns olika svårighetsgrader och moment så vi kan utmana alla barn, även de som kommit långt i sin språkliga medvetenhet. 

Vårt tema om TID fortsätter och nu har vi pratat om månader och årstider. Barnen har tränat på vilket datum de fyller år. Fråga gärna er barn om deras födelsedatum och träna hemma.
Vi skapade årstidsbilder där man fick måla den årstid när man fyller år. Det blev många härliga årstidsbilder.Just nu läser vi boken Tina och Zlatan. 


På fredagar har vi infört en ny sak på schemat som vi kallar fredagsmys. Vi valde att införa detta som en belöning för veckan som gått och en mysig start på helgen.
Här är det barnen som väljer aktivitet och innehåll. Vi samlar in alla förslag från barnen och sen röstar vi och det förslag som fått fler röster vinner.
Denna veckan vann filmvisning, det var ett stort intresse av att se skräckfilm men vi fröknar vågar inte se skräckfilmer så det blev omröstning. Vinner blev WILD KIDS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.