På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 19 januari 2018

Vecka 3

Hej
Nu har vi gått ännu en vecka i skolan och så här i början är det viktigt att upprepa våra kompisregler. Hur vill vi att det ska fungera i klassrummet? Och hur ska man vara mot sina kompisar?


Vi har sett ett avsnitt från serien Vara vänner. Det handlade om en pojke som förstörde för sina kompisar. I filmen får man möjlighet att spola tillbaka och göra rätt och då visade det sig att pojken ville vara med i leken men inte visste hur han skulle ta sig in på bästa sätt. Barnen i klassen hade många bra tips och idéer.

För att fortsätta med vårt arbete inom svenska valde vi att göra Bornholmstest med alla barn. Barnen tyckte det var roligt att få visa vad de kunde.

Vårt Tema för en tid framöver kommer vara TID. Barnen inledde temat med att se en film om våra olika årstider och sen fick de arbeta med en uppgift där de skulle sortera in bilder under de olika årstiderna. I fredags såg vi ännu en film där vi tittade närmare på VINTERN. Hur ser naturen ut och hur lever djuren under vintern?

Barnen har fått egna mattehäfte där de arbetade med talraden.

På idrotten hade vi hinderbana med boll. Barnen är alltid lika glada när de kommer tillbaka från idrottslektionen. Idrotten avslutades med att gå på hälarna ut till omklädningsrummet.

Vi har även haft rörelsepauser och musik i klassrummet. Kalvin har många roliga övningar och låtar att röra sig till. 

Högläsningsbok just nu är Lasse Maja och Tidningsmysteriet.

Där ligger väldigt mycket kläder i vår tunna med KVARGLÖMDA saker. Vänligen titta igen om där är något som är ert. Nästa fredag gör vi oss av med de saker som inte hittat någon ägare.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.