På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 27 oktober 2017

Veckan 43
Hej alla föräldrar!

Denna vecka har det handlat mycket om FN .


I tisdags var det FN-dagen och vi inledde med frågor som ;Tror du att alla barn få gå i skolan? Tror du att alla barn har någonstans att bo? Tror du att alla har mat på bordet? Det blev en fin och väldigt förståndig diskussion. Barnen kom med många tankar och funderingar. Sedan presenterade hur världen arbetar tillsammans genom FN." Var man än bor och hur man än ser ut har man som barn samma rättigheter". Vi pratade om barn- konventionen och såg en film som presenterade den på ett enkelt och försåtligt sätt.

Därefter fick barnen tillverka varsin fredsduva och välja 2 meningar som dom tyckte var viktigast för dom och klistra meningarna på duvan. Sen bestämde vi att vi skulle göra ett jordklot och varje barn skulle rita av sig själv. Barnen klistrade upp sitt självporträtt hand i hand i en ring .Detta skulle symbolisera att vi måste hjälpas åt.
På gymnastiken var det avslutnings- hinderbana. Barnen har ju under en längre tid tränat sin grovmotorik genom olika hinderbanor. Denna vecka hade vår idrottslärare Erik byggt upp en Ninja Warriors bana i den lilla gympasalen. Barnen fick gå in i olika grupper. Barnen kan berätta för er om banan. De tyckte det var jättekul och spännande. Efter lovet ska de arbeta med rörelse och dans.
Veckan avslutades med Halloween.-pyssel och Nalle/gosedjursfest.
 Barnen gillar att pyssla. Det blev både pumpor och spöke.

På fredagen var det den internationella Nalledagen.


 En Nalle är barnets bästa vän och trygghet ,ens bästa och trogna vän.

På samlingen fick barnen presentera sina nallar för varandra och berätta om vad nallen heter och de kom ihåg hur de hade fått sin nalle. Därefter fick de rita av sitt gosedjur och klistra in i sin Jag-bok.Efter lunch blev det fest på riktigt. Vi såg en Nallefilm och mumsade på popcorn. Sen avslutades festen med olika lekar  och Dansstopp.Nästa vecka är det Höstlov och då är skolan stängd och fritids är öppet för de barnen som har anmält sig.
 Ha en skön ledighet och så ses vi v.45

Jenny, Fredrik och Sala 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.