På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 13 oktober 2017

Vecka 41

Hej
Vi vill  börja med att be om ursäkt för det dåliga flödet på bloggen de sista veckorna. Det får skyllas på semester och sjukdom men nu är vi på gång igen.

Svenska
Inom Bornholm har vi denna veckan arbetat med långa och korta ord. Barnen är riktigt duktiga på att höra vilka ord som är långa respektive korta. I onsdags fick de som ville en liten läxa med sig hem. De skulle tillsammans med någon där hemma välja ut några långa ord att ta med sig till skolan. Vi samlade alla långa ord på tavlan, räknade bokstäverna och utsåg "längst ordet". 


När det var ASL skrev barnen ordlistor med ord som börjar på L och E. Här tränade vi oss på att ljuda och urskilja bokstavsljud i orden.
När vi har ASL arbetar vi med stationer där barnen själva går runt efter schema. Stationer 1-3 är alltid samma men stationer 4-5 varierar.

1. Skriva på datorn
2. Rita en bild till sin text
3. Montera text/bild i sin ASL-bok
4. Tangram
5.Repeterat rim och tränat på att para ihop rimord med hjälp av rim- memory.





Vi har gjort en sista repetition av bokstäverna L och E för att nästa vecka är det dags för nya bokstäver.

Tema
Förra veckan pratade barnen om äpple och lärde sig fakta kring äpplet. Nu i veckan fann barnen ett äppleträd inne på förskolans gård. Vilken lycka! Tyvärr fann vi inga mogna äpple.



Idag fredag hade vi en heldag om äpplet. Det pysslades med äpple, bakades med äpple, sjöng om äpple, läste fakta om äpple, skrev meningar om äpplet, läste sagan om Lilla röda äpplet och till sist njöt vi av äpplet.
Fredagen avslutades nämligen med äpplepaj och Just dance.










Matematik
På matten har vi arbetat med geometriska former. Vi har valt att fokusera oss på kvadrat, cirkel. triangel och rektangel. Vi såg programmet Tiggy testar där det handlade om att sortera former. 

Glöm inte att det är studiedag nästa tisdag 17/10. Denna dag är skolan stängd men fritids är öppet för de barn som anmält att de har behov av omsorg. 

Det är inte alltid kul att inse att hösten är här och det här med att ha jacka på sig är inte alls roligt. Varje rast jagar och tjatar vi på barn att de måste ta på sig jackor. Prata gärna med era barn där hemma vad ni vill att de ska ta på sig när de är ute på rast.





Vi önskar er alla en trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.