På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 20 oktober 2017

Vecka 42

Tack för denna veckan. Vi önskar er alla en trevlig helg.
Läs gärna vad vi har haft för oss i skolan.

Matematik
Vi har fortsatt vårt arbete med geometriska former. Barnen lätt fantasin flöda och har skapa figurer utav olika former. Visst blev de fina!








Svenska
På våra Bornholmspass har vi nu börjat prata om sammansatta ord. Att ordet polisbil kan delas upp i två ord POLIS och BIL. Halsduk kan också delas upp i två ord HALS och DUK.

Denna veckan fick barnen skriva på datorn om sina fantasi figurer som de skapade på matten. Barnen berättade i meningar vad de skapat och skrev ner dessa med hjälp av datorn.



En ny sak denna veckan har varit kompismärke. Precis som man på simskolan kan ta simmärke så kan man i klassen ta kompismärke. Syftet med aktiviteten är att eleverna ska få stöd och verktyg för att se varandra och trivas. Veckans märke har varit "Jag har hjälpt en vän".
Vi presenterar vilket märke som gäller för veckan och sen när barnen har gjort en handling som stämmer på veckans rubrik får man ett märke.

Idrott
Motorikbana där barnen tränade balans, armgång, snurr på stång och mycket annat.




En kille som passar bra när man pratar om kamratskap är Alfons Åberg. Detta är en känd figur bland barnen och han råkar ofta hamna i vardagliga situationer som barnen kan relatera till. För att belysa det här med att hjälpa en vän lite mer så läste vi boken Vem räddar Alfons Åberg?. Efteråt fick barnen göra en samarbetsövning där de parvis skulle rita Alfons. Samarbetet gick väldigt bra på nästan alla håll och alla verkade nöjda med sin Alfons.








Nästa fredag firar vi Nallensdag. Denna dag är barnen välkomna att ta med sig en nalle/gossedjur till skolan. Barnen kommer få med sig en inbjudan hem nästan vecka. 

Idag fredag fick alla med sig en liten ledtråd hem. Prata gärna med barnen hemma och försök lista ut vad vi ska prata om på måndag. "Ljus och skräck som lyser upp i höstmörkret".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.