På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 10 november 2017

Veckan 45

Hejsan!

Hej igen allihopa efter ett spännande höstlov!
Nu är vi igång igen.

Svenska

Vi har börjat veckan en trevlig diskussion om höstlovet, barnen var duktiga om att berätta sin första höstlovsvecka i skolan.

Vi har presentera två nya bokstäver B.O. Först tittade vi på Bokstavslandet, efter det fick barnen komma på olika ord som börja på dessa bokstäver.
Barnen lärde formen på bokstaven  B och O ,hur man skriver och hur de låter. Sedan fick de träna på att skriva B och O,och färglägga bilder som hade  dessa bokstäver. Varje gång som vi pratar om bokstäverna arbetar de med ett arbetsblad som tillhör respektive bokstav.
Barnen håller på att göra en egen bokstavsbok.












BORNHOLM

På bornholmspass fortsatte vi med sammansatta ord, där fick barnen hitta olika sammansatta ord, de var super duktiga med att förklara med exempel vad är ett sammansatt ord och hur kan man sätta ihop två ord så att man få ett nytt ord.
Exempel: ETT TAK+EN LAMPA=EN TAKLAMPA.

MATEMATIK

Vi jobbar med addition.varje morgon har vi samling och vi räknar hur många barn vi är och hur många barn som saknas.
Exempel: 20+4=24
Vi pratar varje dag om veckodagar, månader,datum,årstider och väder. Där få barnen kunskap om ordningstal etc.

I onsdags var vi på teater och vi tittade på pjäsen  JAG SA JU FÖRLÅT!

Föreställningen handlade om hur man gör för att bli förlåten. Barnen tycket att det var jättebra och var givande med tanke om att vi har pratat mycket om hur en bra kompis ska  vara. När vi kom tillbaka har vi diskuterat mycket om pjäsen.







ASL

När det var ASL skrev barnen ordlistor med ord som börjar på  B och O.
På ASL-en arbetar vi med stationer där barnen går runt efter schema. Stationer 1-3 hade vi.
1. Skriva på dator
2.Rita en bild till sin text
3. Monter text/bild i sin ASL-bok
4. Alfabetsspel  

FREDAG

I fredags jobbade vidare med pjäsen och barnen kom med många tankar om samarbete och kompisskap. Vi pratade mycket om ordet FÖRLÅT. Man ska inte bara säga förlåt och tror att allt är bra utan man ska mena det man säger.






Nu har vi verkligen fått flera dagar med regn och rusk. Vi vill att barnen har överdrags-byxor som de kan ha när de är ute. Detta gäller även om de har jeans etc. Barnen trivs inte alltid att ha regn-byxor.

Men hjälp gärna till att sortera vid era barns platser, både i lådan och krokarna. En del har överdrivet mycket. Det blir väldigt trångt.

På tisdag den 14/11 åker vi till Bokskogen. Vi börjar och slutar skoldagen som vanligt.

Kläder efter väder!!!

Glöm inte att packa med en matig matsäck för de som ska fixa maten själv. Inget godis eller läsk. Men det är okej med någon Mer och några kex.

Vi påminner att det är studiedag den 24/11 och då är förskoleklassen stängd och fritids öppet för de barn som har anmält sig.


OBS! Vi har stängt helt på skolan och fritids den 8/1 2018. Vi fick reda på i tisdags att alla ska på utbildning, vilket innebär att allt är stängt. Tänk på att ni som har kryssat i på jullovslappen att barnen ska vara på fritids denna dag måste fixa egen omsorg.
Fråga oss gärna om något oklart.

Lite info om Jenny,hon är sjukskriven till och med 23/11.Under den tiden kommer Monica vikariera hos oss i förskoleklass B.

VI ÖNSKAR ER EN TREVLIG HELG!

SALA,FREDRIK OCH MONICA



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.