På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 17 november 2017

Veckan 46

Hej alla föräldrar!

Vi började veckan med en film som handlar om allemansrätten. Denna  veckan blev det mest naturtema. Vi pratade lite om naturen och hur ska man beter sig i skogen. Det var många som kom med olika tankar. Man ska inte störa och förstöra  naturen.Vi ska ta hand om naturen.


I tisdags blev det en härlig tur till skogen.Vi började med att leka i naturlekplatsen.
När man är ute i naturen  smakar det  extra gott med mat. Det  som var speciellt med lunch den dagen var det att  baren fick ta med sig sin matsäck. Alla hade olika mat och dricka och lite gott med sig. Vi avslutade dagen med en skogspromenad där hittade vi olika spännande saker såsom hösttecken,trollens hus, kojor etc.
Det var regnigt och blåsigt men det var jätte roligt tycket barnen.I onsdags jobbade vi med BORNHOLM.Föra veckan var barnen jätteduktiga på sammansatta ord. De kom på många olika ord. Och i onsdags gjord vi en fin bok om sammansatta ord med dessa ord.


I torsdags gick vi igenom alfabetets alla bokstäver och vi tränade på att ljuda dem. Vi gick igenom begreppen VAD ÄR EN VOKAL OCH VAD ÄR EN KONSONANT.
Idrott och ASL blev inställda denna veckan eftersom Erik var sjuk.

Det blev rörelse och musik istället för idrott och barnen var nöjda med det.
Istället för ASL skrev vi ett gemensamt text om bokskogen.
I fredags har vi jobbat vidare med temat skogen och barnen har fått illustrerat en bild utifrån en text som barnen själva har sagt om upplevelsen från tisdagens utflykt till Bokskogen.Denna veckan var barnboksvecka så vi passade på och pratade lite om bokens delar. Vi lärde oss var gör en FÖRFATTARE OCH EN ILLUSTRATÖR.

Vi började läsa en ny bok som heter MEGAKILLEN, den boken är superspännande och barnen tycker om den.Vi avslutade veckan med en kompis kram och vi önskade varandra en härlig helg.
OBS OBS OBS!!!

Vi vill bara påminner er om att det är studiedag den 24/11. Skolan är stängt men fritids är öppet för de barnen som har anmält sig.


Ha en härlig helg!

Sala,Monica och Fredrik 😊


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.