På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



måndag 30 januari 2017

Vecka 4

Veckan inlede vi med att se en film om våra fyra årstider, vinter, vår, sommar, höst.
På ASL lektionerna fortsatte vi arbetet med årstider och fokuserade då på den årstid vi har just nu, VINTER. Barnen skrev meningar som började med, På vintern....
Vi pratade om hur en mening är uppbyggd och att man ska tänka på stor bokstav i början och avsluta med en punkt.

På Bornholmspasset har vi fortsatt arbeta med första ljudet i ord. Vilka ord börjar på samma ljud och hur låter de olika orden i början.

Vi fick nytt brev av våra nya kompisar Tindra och Jalle. De ska arrangera ett kalas men behöver vår hjälp. Nu var det välkomstskyltar som de behövde hjälp med.

Välkomna
till kalaset!

Inom matematik har vi arbetat med mönster. Barnen har målat en mössa i olika mönster, randigt, rutigt, blommigt och zickzack.

Barnen har fått vars en liten bok som heter Mina vinterkläder. Här fick de också färglägga kläderna i olika mönster och sen läsa boken för varandra. Denna veckan kommer barnen få med sig boken hem och läsa för er där hemma. Det är så härligt att de deras stora framsteg när de ljudar och läser

Glöm inte att helgen 3-5 februari är avlusningsdagar. Kolla ditt barns hår!

Vi fick besök i klassen av Lindeborgs FF. De var snälla att ge oss en fotboll till klassen. Tusen tack säger vi!
Nu gäller det att vi tillsammans ansvarar för bollen så den inte försvinner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.