På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 13 januari 2017

Nytt år och nya utmaningar

Välkomna tillbaka till en ny termin i förskoleklass B. Vi ser fram emot en spännande och rolig vårtermin tillsammans med alla barnen.
Barnen är redan inne i "vanliga rutiner" och verkar glada över att vara tillbaka i skolan.

Denna vecka har vi pratat om nyårslöfte och vad barnen och vi i klassen vill tänka lite extra på under detta året. Barnen har gjort egna löfte inför 2017 och vi har även tillsammans gjort gemensamma löfte inför 2017. Vi skapade fyrverkerier där barnen passade på att träna finmotoriken. Våra löften skrev vi på datorn och barnen är riktigt duktiga på att skriva. Måste ha tränat under jullovet.


Första lektionen denna termin gjorde vi mingelbingo. Här fick barnen går runt med en lapp med olika bilder på saker som man kan göra, allt från äta chips till utflykt i skogen. Barnen skulle sen gå runt och fråga sina kompisar om de gjort något av dessa sakerna under jullovet och då kryssa över bilden. Det gällde att kryssa så många bilder som möjligt.
En rolig lek som bjöd på en härlig start på terminen. Läsfixarna ska vi plocka in mer och mer denna terminen. Läsfixarna hjälper oss att utveckla vår läsförståelse. Denna gång använde vi oss av Detektiven, där barnen skulle räcka upp handen varje gång de hörde ett ord som de inte riktigt förstod eller visste vad det betydde. 

Det blev en bra och spännande lässtund.

Idrotten startade denna veckan och här fick barnen bla träna kullerbytta, hänga i ringar och gå balansgång.

Idag fredag tog vi fram målarfärger och barnen skapade egna fyrverkerier med färger.
Barnen arbetade även i sin "Jag-bok", där de skrev rubriken "Det bästa med vintern..." och ritade en bild som gestaltar det dem tycker är bäst med årstiden vinter. 


Och den fria leken den viktigaste stunden på dagen...
Vi hade riktig fredagsfeeling idag så skoldagen avslutades med Just dance. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.