På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.torsdag 29 september 2016

Vecka 38 & 39

Vecka 38
Denna veckan har vi haft äpple tema. 
Vi har gått på äpplepromenad och besökte ett äppleträd. Barnen passade på att plocka med sig äpple tillbaka till skolan. Dessa ska vi ha och pyssla med.
Vi har pratat om äpplets olika delar och sparat ord i en språkpåse.
Frukt-kärna-fluga-skaft-fruktkött-skal-fruktsaft-kärnhus.

Äpplena som vi plockade, blev fina gips äpple. Ska bara målas också...

På matten har vi arbetat med hel och halv. Att dela äpple var en passande aktivitet. 

Svenska 
Introducerade veckans bokstav genom att se Bokstavslandet, bokstaven V och Ä.
Barnen tränade på forma bokstaven och lära känna bokstavens ljud. 

Vi har läst boken "Det röda äpplet".

Fotograferingen gick bra. Att få 24 barn till att le mot kameran samtidigt och att inte klia sig på näsan eller i huvudet är inte lätt men barnen var duktiga.

Veckan 39
En morgon började vi diskutera varför det är bra att kunna siffror och matte. Tänk att du faktiskt inte ens hade kunnat koka kaffe när du blir vuxen om du inte kunnat siffror och antal. 
På matten har vi arbetat med siffror och antal. Barnen verkar tycka matte är roligt och visar stort engagemang i vårt arbete.  Vi har även pratat om hur man kan visa ett viss antal på många olika sätt.
En dag arbetade vi med "levande talrad".

Nytt kompisproblem att lösa denna veckan.....tänk om jag råkar skylla på min kompis eller säger något dumt om min kompis. Veckans ordspråk "Har man inte varit schysst ska man inte vara tyst

Boken om mig själv: Här har vi ritat vår familj. Vem tillhör min familj och hur många är vi i familjen. Det blev många härliga familjebilder ritade. Barnen fick sen presentera sin familj för alla klasskompisar.På ASL har vi jobbat med tangentbordet. Vi har tränat på att skriva snabbt och att hitta bokstäver. Vi använde oss av ett roligt spel som finns på hemsidan kunskapsstjärnan. 
Under våra ASL pass arbetar vi i stationer. Barnen fixade detta jätte bra och det var super roligt att se alla jobba med så stort engagemang.

Tre stationer hade vi denna veckan...
1. Rita sin familj
2. Tangentträning
3. Pärla
Fritids har lagt ut en länk på sin blogg där vi vill att ni fyller i om ert barn ska vara ledig eller kommer på fritids under höstlovet.

www.frith-b.blogspot.se

Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.