På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 9 september 2016

Vecka 35

Oj!! Upptäckte precis att förra veckans blogginlägg aldrig blev publicerat. Får väl skylla på att det är början på terminen och vi lärare kan drabbas av stor förvirring. 
Här i förskoleklass jobbar vi på. Nästa vecka ska vi starta med idrott och eftersom vi har idrott i halvklass kan den halvan som inte ha idrott lägga mer tid på ASL-arbetet (Att skriva sig till läsning).

Glöm inte att det nästa vecka (vecka 36) är dags för idrott. Titta i förra inlägg eller på listan utanför vårt klassrum vilken dag just ert barm ska ha idrott. Glöm inte ombyte, inneskor och handduk.

Idag fredag har vi haft en "göra klart-dag". Barnen arbetade på bra så nu är vi redo för att ta tag i nya uppgifter nästa vecka. Vi hann även med att ha lite massage och musik. Provade på att dansade till Just dance kids. Alla barn dansade och visade stort engagemang att hänga med i dansrörelserna. 



Vårt kompis-tema har fortsatt denna veckan. Nu bekanta vi oss med serien Ugglan och kompisproblemet. Här får vi se ett avsnitt med ett kompisproblem som barnen kan relatera till, 


Barnen hjälptes åt att göra ett bokstavståg som nu är redo för att hängas upp i klassrummet. 

Under vårt år i förskoleklass kommer vi att arbeta med tre böcker. ASL-boken, Boken om mig själv och ABC-boken

ASL-boken kommer fyllas med barnens egna texter som de skriver när vi har ASL-arbete. 

Boken om mig själv fyller vi med sånt arbete som handlar om dem själva. Till exempel vad vill jag lära mig i förskoleklass osv...

ABC-boken använder vi i vårt arbete med alfabetet. Varje vecka presenterar vi 2 nya bokstäver som blir tema för veckans arbete.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.