På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



måndag 19 september 2016

Vecka 37

Ja då har barnen gått i förskoleklass i 5 veckor. Tänk så snabbt barnen kommer in i skolans rutiner. Det vi fortfarande arbetar lite extra med är att lyssna på den som pratar, både att lyssna på läraren och på sina kompisar när de har ordet. 

Under veckan gjorde vi en del "lyssna" lekar. Barnen fick blunda och lokalisera vilka ljud de hörde och sen lekte vi leken när ett barn går runt och knackar en kompis på ryggen och enbart genom att höra kompisens röst ska man lista ut vem det är. 

Vi har läst "Sagan om den lilla farbrorn". Boken handlar om en ensam farbror som väldigt gärna vill ha en vän. Efter vi läst boken fick barnen rita en vän till farbrorn så han slapp känna sig ensam.


Programmet Ugglan och kompisproblemet fick oss denna veckan att prata lite mer om hur man säger förlåt på riktigt. 

"Säg förlåt på riktigt,
 för det är faktiskt viktigt"

Vi passade på att njuta av den sista sommarvärmen och valde därför att ha idrotten utomhus. Barnen bytte därav aldrig om. 
Veckan 38 är idrottshallen upptagen pga skolfotografering så barnen behöver inte ha med gymnastikkläder. Men vecka 39 kör vi igång på riktigt och då får även barnen prova på att duscha efter idrotten.

Svenska
Vi har arbetat med ljud och barnen har fortsatt arbetet i bokstavsboken, 
Barnen har skapat egna lamm, eftersom vi veckan innan arbetat med bokstaven L. Denna veckan var det dags att arbeta med bokstäverna B och O. Barnen hjälptes åt att bilda bokstäver med sina kroppar. Ser ni vilka bokstäver vi format?




Ä


Barnen hjälptes åt att hitta ord som börjar på O, L, B, E.


Fredagen den 23 september och tisdagen den 27 september är det studiedag. Skolan är stängd men fritids har öppet för de barn som går på fritids. 

Skolfotografering kommer att ske tisdag 20 september.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.