På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.tisdag 8 december 2015

Lite information från oss...

Hej!
Nu har vi både tänt andra och första adventsljuset och tiden bara springer iväg.
Vi hinner knappt med att uppdatera bloggen och delge er allt som händer hos oss i klassen. 
Förra veckan hade vi vår sista stora gemensamma träning med Förskoleklasskören. Denna gången var vi på Klagshamnsskolan. 

Här kommer lite information angående den 15 december:
Under v. 50 delar vi ut biljetterna till konserten vid hämtningen på eftermiddagen.På morgonen delar vi inte ut några biljetter eftersom detta blir störande för barnen.
Om ni vill får ni gärna lämna barnen lite senare den 15 december, så att barnen inte får så lång dag. Men vi vill gärna att de är här till kl. 10.30, så att vi kan äta lunch tillsammans. Meddela gärna oss vilken tid ert barn kommer den dagen. Sedan tänker vi behålla barnen, så att alla äter ett mellanmål vid 14 tiden(även de barn som inte har fritids). Efter maten byter barnen om till kläder som de ska ha på konserten som ni har skickat med i en namnad påse. Barnen får en tröja av oss men ett par extra byxor kan vara bra att ha med sig. Då det kan vara svårt att hålla sig ren hela dagen. Därefter åker vi buss till Malmö Live (ca 14.45).När vi kommer dit finns ett rum backstage, som vi får vara i fram till konserten. Vi ska öva på scen en gång sedan får barnen paus med frukt och dricka innan föreställningen. Barnen får en t-shirt som de ska ha under konserten, så att alla har likadana tröjor.

Adressen till Malmö Live är Dag Hammarskjölds torg 4. Publiken släpps in från 17.40 och konserten börjar 18.00. Alla platser är numrerade och det får endast sitta en person per plats, så även de små barnen får ha en egen plats. Alla skolor har fått blandade platser.All fotografering under konserten är förbjuden, men föreställningen kommer att videofilmas. Efter konserten hämtas barnen utanför konserthallen i foajén. Det kommer att finnas skyltar med respektive skolas namn. Inga föräldrar får hämta på scenen eller backstage.Under december månad har vi uppehåll i vårt Bornholmsarbete men vi repeterar det vi tidigare arbetat med. Rim, sammansatta ord, långa-korta ord, byggt ihop meningar och ljudat alla bokstäver. 

Vi har besökt julkrubban och när vi var åter på skolan ville alla barn tillverka egna stjärnor. Eller rättare sagt vår adventskalender frågade om vi inte ville göra egna stjärnor. Det är bra med en adventskalender som ger tips på aktiviteter, vissa dagar ger den oss kluringar eller något svårt matteproblem. 


Varje dag läser vi ur vår kapitelbok Ronny och Julia.


Nu på torsdag den 10 december ska vi ha Nobelfest. Barnen får gärna klä upp sig lite om dem vill. Vi kommer vara tillsammans med förskoleklass A en stund under dagen. 

På fredag 11 december ska vi gå till idrottshallen och se på luciatåg. Det börjar redan 8.30 så det är bra om barnen kommer i tid på morgonen. 

Ha en fortsatt bra vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.