På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 11 december 2015

Vecka 50


Det är mest blåst och regn ute på skolgården och ingen snö i sikte. I klassrummet kämpar vi på med att skapa julstämning på många olika sätt. 


Idag fick vi njuta av vacker sång från Lindeborgsskolans luciatåg. Sen blev det luciafika och julmys i klassrummet. 


Många barn har varit lite oroliga för att vi snart ska stå på scen och sjunga inför en MASSA folk. Vi hade idag ett genrep för årskurs 1 och 2, det gick jätte bra. Det verkade till och med som att vi fick en del fjärilar i magen till att försvinna.
Barnen har tränat på att skriva för hand och det gick mycket bra. De hade nämligen i uppgift att skriva önskelista till tomten och konstigt nog gick det väldigt lätt att skriva när det handlade om önskelistor :-).

Nu är det inte många dagar kvar av terminen och vi började fundera på vad vi vill hinna med under dessa dagar. Barnen fick vara med och önska vad dem ville att vi skulle göra. Får se om vi hinner med alla önskemål. Men det var tydligt att pyssel var det dem tyckte var viktigaste att hinna med. 

I torsdags var det Nobeldagen och den firade vi med nobelfest. I mindre grupper fick barnen komma på något som de hade velat uppfinna eller göra för att världen ska bli en bättre plats. Detta fick barnen sen presentera för sina kamrater och självklart vann alla Nobelpris.
En del barn hann även med att dansa lite vals. Dagen avslutades med musik och dans med Sean Banans låt Copacobanana och det är säkert också så dem avslutar den riktiga Nobelfesten.

Vi har hängt upp alla barns önskelistor i klassrummet och sidan om hänger även våra egentillverkade tomtar. 


Adventskalendern uppmanade oss att baka pepparkakor så i Tisdags var det pepparkaksbak. Måste säga att alla barn var riktigt duktiga pepparkaksbagare. Om vi inte ses innan så ses vi på tisdag på Malmö Live.
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.