På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 26 september 2014

Vecka 39

Hej!

Vi har en ny favoritlåt i klassen som vi sjunger till flera gånger i veckan. Alfons Åberg sjunger och förklarar på ett bra sätt hur det känns att vara liten eller rättare sagt "Inte stor nog".


Denna veckan fick vi en ny bok från Alfons. Är du feg, Alfons Åberg?
Vi pratade i klassen om vad det betyder att vara feg och vad det betyder att vara modig. Är Alfons egentligen feg eller är han modig när han inte vill slåss med de andra barnen?
Barnen har fått egna matteböcker. Vi arbetade med sidor i matteboken där man skulle para ihop och hitta likheter/olikheter. Det passade bra in då vi förra veckan arbetade med par och parade ihop strumpor och vantar. Vi ritade också egna vantar där båda skulle se likadan ut och blev ett par.


Vi har börjat prata om trafik och alla barn fick med sig ett kuvert hem om "vänliga skolvägar". I kuvertet fanns även reflex och en loppa med användbar information om trafik.
En intressant fakta som vi fastnade för var att man syns på 125 meters avstånd om man har reflex när det är mörkt ute. Hur långt är egentligen 125 meter. Vi får undersöka detta nästa vecka.

Nästa torsdag den 2 oktober åker vi på utflykt till Torup/Bokskogen tillsammans med förskoleklass A. Vi tar med oss mat från skolan och barnen har med sig kläder efter väder. 
Vi ser fram emot en rolig dag i skogen! 
Obs! Pga utflykt blir det ingen idrott på torsdag.

Det går mycket bra på
idrotten, de är duktiga på att både byta om och duscha efteråt. Vi lekte tunnelboll, bananpjätt och tränade på kullerbytta. 

Vi har sett en film om hösten. På filmen pratade dem om rönnbär och vi valde att göra en egen Rönn. Pojkarna gjorde rönnbärsklasar och flickorna schaterade löv. 
När trädet var färdigt gav vi oss ut på promenad och letade efter ett äkta Rönnträd. Vi behövde inte gå så långt för några barn hittade en Rönn ute på skolgård.


Glöm inte att skriva upp er på en samtalstid, tiderna sitter uppsatta i kapprummet. 

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.