På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.lördag 13 september 2014

Vecka 37

Hej!

Barnen har varit med och bestämt vad som ska skrivas i veckans brev. Det första som nämndes var, Vi har haft roligt!
Hade kanske inte behövt skriva så mycket mer, detta säger väl allt.
En inte alls lika rolig sak som vi pratade om var veckans ljudnivå och koncentration i klassrummet. Det har varit mycket prat och man har inte alltid varit så duktiga på att städa efter sig. Vi var alla överens om att det ska bli bättring till nästa vecka. 

I måndags låg där ett nytt brev från Alfons i våran brevlåda. Han hade även skickat med boken Vad sa pappa åberg.


Förra veckan när vi målade egna Alfonsteckningar var det barn som föreslog att vi också kunde måla Milla. Förslaget gillades av alla barn så denna vecka blev det ett nytt samarbete två och två. Alla fina teckningar på Milla sitter nu uppe sidan om Alfons. Ordet samarbete har fastnat hos en del barn då vi även i fria leken kunde höra barnen säga "vi kan ju samarbeta så går det bättre". Kul att de ser fördelarna med goda samarbete. Denna vecka fortsatte vi att arbeta med äpplet. Vi delade äpplet, pratade om dess innehåll och gjorde fina äppletryck som hänger ute i korridoren. Det blev högläsning ur boken Ellens äppleträd, där vi fick följa Ellen och hennes favoritträd genom alla våra årstider. 


Våran förskoleklass kommer under läsåret få glädjen att delta i Malmö stads satsning Skapande skola. Margareta från Malmö Kulturskola kommer på måndagar arbeta med musik, rörelse och uttryck tillsammans med en grupp barn. Alla barn i klassen kommer få delta men inte varje vecka då vi valt att arbeta i halvklass. Spännande och kul tycker vi då musiken har en stor del i vår verksamhet.  

Nu på torsdag den 18/9 kommer vi börja byta om inför idrotten. Barnen behöver då ha med sig ombyte och inneskor.  

Åsa är sjukskriven och fram tills hon är tillbaka kommer vi ha hjälp av Meg i klassen. Meg är välkänd för de flesta barn då hon även arbetar på fritids B. 

Fotografering
Tisdagen den 16 september är det skolfotografering kl.9.00.
Det kommer bli både enskilt och klassfotografering.  

Undrar ni något så prata med oss, vi finns här för er skull.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.