På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 5 september 2014

Vecka 36

Tiden går fort när man har roligt...

Tänk att nu har vi gått i skolan i 3 hela veckor och som tur är har det fina vädret kommit tillbaka.
Vi arbetar fortfarande med att få en god grundverksamhet och sätta alla rutiner. Denna veckan var vi och bekanta oss med idrottshallen och lekte lekar, det gick jätte bra. Vi har ännu inte börjat byta om till idrotten. Varje torsdag kommer vi ha idrott och from v.38 behöver barnen ha med sig ombyte.

Förra veckans utflykt till teaterlekplatsen var mycket lyckad. Det blev en härlig dag med fint väder och mycket lek. Barnen gjorde själva en utvärdering av dagen och ritade teckningar, dessa hänger ute i korridoren för beskådning.

"Det var jätte roligt. Vi åkte rutschkana på äpplet, lekte på snurrande teaterscener, åkte ner för brandstång, vi lekte på teaterscenen, klättrade på trummor/tunnor, slå på gongongen, gick på hängbro och åt hamburgare och drack juice."
Under våra första veckor i förskoleklass har vi pratat mycket om barnens förväntningar på skolan. Vad förväntar barnen att de ska lära sig i förskoleklass? Vad förväntar de sig att lära på skolgården? Vad vill de lära sig på idrotten? Vad vill de äta för mat i matsalen?

De förväntningar som många barn har av att börja förskoleklass är att de vill lära sig att läsa och bli bättre på matematik. En del barn är så ivriga och tycker att det är konstigt att de ännu inte fått lära sig att läsa. I matsalen vill de flesta barnen bli serverade köttbullar men även önskningar om kebab och pizza kom upp. Ute på skolgården har det varit populärt att spela fotboll och att hoppa hopprep.
Vi har nu ett spännande år framför oss med förhoppningar om att infria alla barns förväntningar på bästa sätt.

I måndags hände något spännande, vi fick post! Vi fick brev från Alfons Åberg och han skickade även med en bok, "Alfons och Milla". Boken handlade om när Alfons blev retad av de andra pojkarna för att han hade en tjejkompis. Det slutade med att de andra pojkarna också ville ha en tjejkompis som Milla, för pojkarna upptäckte att flickor faktiskt är smarta, duktiga på att bygga koja och väldigt påhittig.

                                                                 

Barnen fick två och två, pojke/flicka, rita en egen Alfons figur. De skulle samarbeta och tillsammans klara av att rita EN teckning. Det blev mycket bra diskussioner och goda samarbeten. Det verkade även som barnen uppskattade och själva insåg att det faktiskt inte är så dumt att samarbeta pojke/flicka. Alla våra fina Alfonsteckningar är uppsatta inne i klassrummet, kom gärna in och titta.

Böcker vi läst denna veckan...När vi läste "Sagan om det röda äpplet " arbetade vi vidare med äpplet. Vi pratade om äpplets delar, dess färger och ritade av. Vi avslutade med att klippa ut och klistra upp våra äpplen på ett stort gemensamt äpple.Fredagen avslutade vi med hjärtburken. Undrar ni vad hjärtburken är för något så fråga barnen :-).
Det var mycket uppskattat och ett bra slut på en trevlig vecka.

Har ni några frågor så tveka inte att fråga, vi finns här för er.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.