På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 15 september 2017

Vecka 37

En regnig vecka avslutas med en solig fredag.Vi har nu introducerat veckans bokstäver. Denna veckans bokstäver har varit Ll och Ee.  Vår tanke med veckans bokstav är att vi här ska få chans att träna lite extra på bokstäverna. Vi tränar på bokstävernas ljud och vad de heter men även hur de formas. För att introducera bokstäverna använder vi oss av det pedagogiska barnprogrammet Bokstavslandet. Alla barn har vars en arbetsbok som är kopplad till Bokstavslandets avsnitt. 
Vi har lekt lekar där man ska hitta ord som börjar på L eller E.

 På Bornholmslektionerna har vi arbetat med meningar och ord. Vad är en mening? Vad är ett ord? Barnen har på ASL lektionen fått "Spökskriva", vilket betyder att de har lekskrivet påhittade meningar. Roligt att se att en del tog med sig det dem lärt kring meningar och nu tar mellanrum mellan ord och avslutar med punkt. Vårt efterarbete med texterna gick ut på att leta upp veckans bokstäver, Ll & Ee. Lego är alltid kul, denna gången byggde vi bokstäver och siffror utav lego.

idrotten hade vi hinderbana med fokus på grovmotorik och tema åla/krypa. Barnen är  duktiga i omklädningsrummet och fixar det jätte bra. Idrottsläraren Erik hälsar att han tycker barnen sköter sig jätte bra, lyssnar och deltar aktivt. 
GLÖM INTE IDROTTSKLÄDER till onsdagar/torsdagar.

Nu i veckan mellan regnskurarna tog vi en promenad till Sofieholmsparken. I parken la vi märke till lite olika hösttecken i  naturen. Vi la märke till ett träd med många små röda bär. 
Några barn visste redan att dessa röda bär heter RÖNNBÄR och att trädet de sitter på heter RÖNN
Vi tog med oss några rönnbär till klassrummet och under fredagen fortsatte vi med detta temat i form av skapande aktivitet. 
Barnen ritade en egen Rönn och tryckte rönnbär, Vi skapande gemensamma meningar om rönnbäret, där vi var noga med att ha stor bokstav och punkt i slutet. En liten påminnelse om att det nästa vecka är skolfotografering. Vår klass kommer fotograferas måndagen den 18/9 kl.10.00.

Studiedag 27/9
Här kommer ännu en påminnelse om studiedagen 27 september då skola och fritids är stängt.  Avlusningsdagar 15-17 september
Dags för alla att bekämpa huvudlössen - ta fram luskam och kamma du också!
Denna helgen 15-17 september är det dags att kolla barnens hår på jakt efter löss. Om vi alla hjälps åt så kan vi undvika lössepidemier. 

Vecka 39 och 40 kommer Jenny vara ledig. Under dessa veckor kommer Monica som tidigare arbetat som lärare på skolan att vikarie i förskoleklass. 

matematiken har vi tränat på talraden 1-10. Det har varit mycket självständigt arbete och barnen har arbetat på bra.

Vi har tittat på Ugglan och kompisproblemet. Här fick vi tillfälle att prata om hur det känns när någon avbryter en. Alla vill vi kunna prata till punkt och få sagt det vi vill säga. 
Veckans rim...
Vill du prata till punkt, 
så be din vän att ta det lugnt Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.