På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.söndag 3 september 2017

Vecka 35

Då har ännu en skolvecka gått för våra nya förskoleklassbarn. Ja,det sägs ju att tiden grå snabbt när man har roligt...

Vi har även denna veckan arbetat med att skapa en "vi" känsla i klassen. Lekt lekar där vi tränat namn och samarbete.Det är härligt att se hur barnen för varje dag bygger upp sin relation till varandra.
Vi provade en ny lek som innebar att en kompis lämnade klassrum och då fick en annan gömma sig under filten. När barnet återvände till klassrummet skulle man gissa vilket barn som saknades och då låg gömd under filten.


Tema kamratskap fortsätter och här har vi tagit hjälp av programmet Ugglan och kompisproblemet som denna gång lärde oss hur man säger förlåt på riktigt.

Säg förlåt på riktigt,
det är faktiskt viktigt.

Vi har provat med klassens kompisar. Detta betyder att vi väljer ut två stycken barn i klassen som ska vara klassens kompisar för en dag och de här två ska då uppmärksammas lite extra av denna dag. Vår tanke med detta är att alla barn ska få ta plats och vara synlig i klassen. Alla är lika viktiga!


I torsdags fick vi en liten överraskning av Fredrik. Han hade skrivit en sång till oss utifrån alla fina regler, "En bra kompis ska...".
Barnen blev så överraskade och tycket att sången var så bra att de jublade. Vi delar med oss av en film längre fram när vi fått träna lite mer på sången.

I vår arbetsbok, Bokstavslandet, har vi tränat på att hitta bokstäver i olika namn och att skrivdansa. Skrivdans innebär att vi tränar rörelse som behövs för att skriva bokstäver, pennan dansar fram på pappret i olika mönster/former. Barnen tyckte det var lite klurigt men kul.


Vi har startat upp med Bornholmslek. Här tränade vi oss på att urskilja ljud runt oss och tittade lite på djuren och deras olika ljud.

Inom matematik har vi lekt med siffror och antal. Barnen fick gå på jakt där man skulle hitta sin siffra eller antal kompis.

Idrott
Nu är det äntligen dags att starta med idrottslektionerna. Det är idrottsläraren Erik Leonartsson som tillsammans med Fredrik kommer ansvara för idrotten. Barnen är indelade i två grupper då vi kommer ha idrott på onsdagar och torsdagar. Här nedan kan ni se vilken av dagarna ert barn ska ha idrott och därmed ta med sig idrottskläder, gymnastikskor och handduk.

Idrott ONSDAG – Blå grupp
Idrott TORSDAG - Röd grupp
Ali
Maya
Wilma
Mohammad
Marko
Elin
Anna
Martin
Mirxan
Andre
Yousef                                
Musa
Theo
Sajo
Miles
Lian
Bastian
Justina
Angelina
Josef
Herman
Rameesha
Alliya
Hassan

Elevfotografering
Det kommer snart ske fotografering på skolan.
Vår klass kommer fotograferas måndagen den 18/9 kl.10.00.


Studiedag 27/9
Här kommer ännu en påminnelse om studiedagen 27 september då skola och fritids är stängt.

Avslutar med lite bilder från vår lilla utflykt till Sofieholmsparken. Vi passar på att njuta av det fina vädret då man inte vet hur länge det varar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.