På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 8 september 2017

Vecka 36

Det har varit en spännande vecka då idrotten äntligen dragit igång. Barnen var super duktiga och de verkade alla nöjda när de kom tillbaka efter idrotten. 


Inom matematik har vi arbetat med siffror och antal. Denna gången fick barnen ett arbetshäfte att arbeta i och det var mycket uppskattat. Det kändes som "riktig" skola. 
Varje morgon har vi samling och här pratar vi mycket matematik. Vi räknar hur många barn vi är och hur många som saknas, dagens datum med veckodagar, månader och dagens datum.
Inom bild och skapande har vi denna vecka pratat om hur vi ser ut och vad ett självporträtt är. Vi provade självklart på att rita oss själva. Nästa vecka ska vi göra ett nytt självporträtt och se om vi kan komma på om vi missade att få med något i förra porträttet. Inte alltid så lätt att rita ansikte och att rita näsa är inte alls lätt. Men vi hjälps åt att hitta lite olika förslag på hur man kan rita näsor. Vi hjälper varandra att utveckla våra förmågor. 

Bornholmspassen har vi tränat på instruktioner och att komma ihåg instruktioner. Vi gav varandra instruktioner som, Gå till fönstret, hoppa tre jämfota hopp och gå på hälarna tillbaka till din plats
Vi har även arbetat med prepositioner. Äpplet ligger framför pallen, äpplet ligger under pallen osv.

ASL - Att skriva sig till läsning. Barnen tycker det är så kul att skriva på dator. Under dessa lektioner arbetar vi i stationssystem. Denna veckans stationer:

  1. Skriva bokstavsräckor på datorn, vilket innebar att barnen tränade på att skriva på datorn och fyller ett papper med bokstäver. Vi visade hur man göra mellanrum och byter rad. Överst skriver vi alltid namn och datum. 
  2. Illustrera och montera, här får barnen sina texter utskrivna för att sen jobba vidare med dem. Denna gång ringa vi in alla bokstäver  som ingår i vårt namn. När detta var klart klippte man ut texten och klistrade in i sin ASL-bok. 
  3. Finmotorik, pärla pärlplattor och skapa mönster.
  4. Mandala, denna station finns alltid med och här ska man träna på att rita en mandala så noggrant man kan.


Jag-boken fyller barnen med saker/uppgifter som handlar om dem själva. Vi ger barnen en fråga och sen ritar och berättar barnen, Idag fick barnen frågan, Vad du vill lära dig i förskoleklass?

Vi har börjat läsa en ny bok i klassen. Barnen önskade en kapitelbok och en spännande sådan. Tre böcker presenterades och sen fick barnen rösta vilken de ville höra.
Vinnaren blev, Lasse Maja och skolmysteriet.


På föräldramötet berättade vi att skolan har skolråd 2 gånger per termin. Här är det bra om varje klass har en föräldrarepresentant. Är det någon som är intresserade av att delta på skolrådet? Maila någon av oss pedagoger så skriver vi upp er. Terminens första möte är redan nästa vecka, tisdag 12/9 kl.18.30 i stora konferensrummet.

Trevlig helg/ Jenny, Sala och Fredrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.