På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 17 mars 2017

Vecka 11

Här kommer en liten kort rapport från de två sista veckorna. 

Vi har pratat om födelsedagar och tränat på när vi fyller år. Har även arbetat lite med vårt årshjul och årstiden Vår.
Vårt mål är att barnen ska lära sig vilket datum de fyller år, vilken årstid det är när de fyller år och kunna rabbla månaderna i rätt ordning januari-december.
Det har blivit promenad i det fina vädret där vi jagat vårtecken.
Snödroppar var det vi hittade mest av. Barnen fick träna finmotoriken och med hjälp av sax, papper och klister skapa en egen snödroppe.


Vi har haft lite samtal i klassen om att man måste komma in när rasten är slut.  Det går inte att fortsätta spela fotboll och leka 10 minuter extra när alla andra går in efter rasten.
Det kändes därför lämpligt att vi började arbeta med klockan. Barnen har denna veckan tränat på hel och halvtimme.

Det har varit mycket matematik. Tio kompisarna har vi fortsatt träna. Vem är "Tio-kompis" med talet 8? Jo 2! För 8+2=10, alltså 10-kompisar.

Vi läste ett nytt kapitel i Jalle och Tindra. De skickade ut sina kompisar på skattjakt. Det är spännande med skattkartor. Vi lät barnen parvis fantisera ihop och rita en egen skattkarta. Bra jobbat!


På Bornholmspasset har vi fortsatt leka språklekar och tränat på att hitta rätt ljud i ord.

Det har flyttat in 25 monster i klassen. Alla barn gjorde sitt eget monster och sen på vår ASL lektion fick barnen skriva lite fakta om sitt monster. 

Vi önskar alla en trevlig helg. Hoppas vårvädret stannar ett tag.

Det härliga vårvädret fick oss att plocka fram hopprep. Så på rasterna har det varit mycket hopprepsträning.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.