På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



måndag 3 april 2017

Vecka 13

I vårt klassrum har vi haft vår men utanför fönstret har det mer känts som höst. Stor del av vårt arbete förra veckan har gått i vårens tecken.

Veckan inleddes med att barnen fick presentera och berätta om skattkartorna de ritade veckan tidigare. Det var många spännande kartor. 

Vi har tränat oss på år, årstider, månader och veckodagar. Inte alltid så lätt att hålla isär dessa begrepp men vi kämpar på.

Barnen är så duktiga på att skriva meningar så vi passade på att skriva meningar om VÅREN. Vi skriver meningarna på datorn, sen ritas det bild till meningarna och sist klistras detta in i våra ASL-böcker. När man är klar med detta går man vidare till motorikhörnan där vi denna gång pärlade pärlplattor med lite vårtecken.
Det var dags för ett nytt kapitel i Jalle och Tindra. Denna gången introducerades barnen för motsatsord. Lång-kort, tjock-tunn, tung -lätt, hård-mjuk, stor-liten.
Barnen fick själva sen illustrera en bild som passade till några av dessa motsatsord. 

På matten har vi arbetat med räknesagor. Barnen fick nu göra en egen saga och sen presentera denna för klassen.

På Bornholm har vi haft språklek där vi letat efter sist ljudet i ord. Barnen fick para ihop ord som slutar på samma ljud. 

På idrotten har vi haft stationer med olika övningar, basket, kastar ärtpåsar, tränat balansgång, hoppat trampolin, kullerbytta och avslutat med massage.

Självklart har vi också hunnit dansa lite JUST DANCE.

Barnen ska inte ha med sig några idrottskläder 5 och 6 april då idrotten tyvärr är inställd.

Önskar er alla en bra vecka!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.