På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 3 mars 2017

Vecka 9

Sportlovet känns redan långt bort och vi har arbetat på bra hela veckan.

Vi har denna veckan fortsatt vårt arbete med Tänder. För någon vecka sedan lärde vi oss att avläsa diagram med hjälp av Jalle och Tindra så denna veckan provade vi att göra ett eget diagram, ett tanddiagram.
Nu kan vi alla hjälpas åt att hålla koll till vi tappat 100 tänder tillsammans.

Alla barn har berättat om sina besök hos tandläkaren. Men inte alla har behövt laga hål i tänderna vilket är bra. Vi såg på en film där vi fick följa med Grodan Greta när hon skulle laga ett hål i sin tand. Spännande!

På ASL har vi skrivit texter om tänder. Barnen hittade på egna texter och fick skriva fritt utifrån ämnet tänder. Det skrevs allt ifrån hur många tänder man tappat till vad som är bra att äta och vad som är mindre bra för dina tänder att du äter. 

På bornholmspasset lekte vi språklek där bi plockade bort första ljudet i ett ord och fick fram ett nytt ord. Tex sko-ko, gris-ris.

Fredagen avslutade vi med att rita självporträtt med en liten överraskning. Fantasitänder! Detta var en uppgift som barnen älskade.

Vi läste ett nytt kapitel om Jalle och Tindra. Sagan fick oss till att börja prata om tiokompisar. Vilka tal är det som är tiokompisar med varandra? Vi fortsätter arbeta med talkompisar nästa vecka.

Idrottslektionen var lika populär denna vecka. Nu fick barnen prova på en ny lek som kallas Spökboll.

På onsdag 8/3 åker vi till Bellevuegårdens bibliotek för att få en liten introduktion och presentation av biblioteket. Bussen går redan 8.30 så alla barn måste vara i tid när skolan börjar denna dagen. Vi är tillbaka på skolan innan lunch.

Har ni några funderingar så kom och prata med oss.  Vi finns här för er. 
/ Jenny, Sala & Fredrik


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.