På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 14 oktober 2016

Veckan 41

På måndagen presenterade barnen läxan som de hade över helgen. "Höst".
Barnen är duktiga på att ställa sig framför sina kompisar och berätta vad de pratat om hemma angående hösten. Detta är mycket bra träning, både att kunna förklara och återberätta på ett bra sätt men också att våga stå upp framför klasskompisarna. 

Det är så härligt att se när barnen skriver på datorn. Denna veckan skrev de ordlistor om hösten och de har alla blivit så duktiga på att ljuda och höra bokstavsljud. Barnen tycker verkligen att det är kul och de applåderar av glädje när de lyckas ljuda ihop ett ord. Det viktiga är inte att orden blir rätt utan att de försöker och att de kanske får ner en bokstav som de hör i ordet. 


Inom Bornholm har vi pratat om meningar och ord. Hur många ord finns det i meningen och vad skiljer egentligen ord från en mening. Kluriga grejor det där...

På idrotten lekte vi killerboll och som avslutning blev det massage. 

På matten har vi arbetat med större än och mindre än. Vi använde oss av krokodilens gap för att visa vilka siffror som är större än och mindre än.
Mattelandet hade ett avsnitt om detta som vi tittade på. 
Har även påbörjat arbete med geometriska former och tittat lite närmar på trianglar.

Vi avslutade veckan med att få besök av en danspedagog från skapande skola. Här fick vi använda hela kroppen och det blev även en liten träning på att rörelse av kropp inte alltid innebär att det ska höras ljud från munnen. Svårt men sant. Barnen hade en rolig stund och var mycket delaktiga och engagerade.


Ny läxa till måndag. "En båge med olika färger". Prata med era barn där hemma så de har lite tankar kring detta på måndag när vi ses igen.

På tisdag den 18 oktober är det föräldramöte. Vi ses kl.18 i klassrummet.

Kan även berätta att vi på torsdag ska åka till Torup/Bokskogen. Vi tänkte kolla in hösten och grilla korv. Håller tummarna att vädret blir bra. Barnen behöver inte ha med sig något, men tänk på varma kläder. Pga utflykten blir det ingen idrott på torsdag.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.