På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.måndag 25 april 2016

Vecka 16

Förra veckan arbetade vi med plantering och vad som får ett litet frö att växa. Veckans arbete avslutade vi med att barnen på fredagen fick plantera själva. Vilket de alla verkligen uppskatta.De var noga med att fröet skulle få jord, sol och vatten.
För att undersöka hur noga det egentligen är med jord, vatten och sol, så gjorde vi ett litet experiment. Jennys frö fick jord och sol men får vara utan vatten. Max frö får jord och vatten men ställdes in i ett skåp där ingen sol kan komma in. Salas frö fick däremot jord, sol och vatten. Ska bli spännande att se hur det går för våra fröer. Många barn berättade att deras frö redan hunnit växa lite över helgen.

Veckans bokstäver var S, Å, X och Ö. Barnen har som vanligt tränat på att skriva bokstaven rätt både för hand och med hjälp av Ipad.
På ASL skrev barnen mening om vad våra växter och fröer behöver för att växa och bli stora. De är så duktiga på att skriva meningar.
Vi har fortsatt att räkna ljud och stavelser på Bornholmslektionerna. 

På matten har vi fortsatt vårt arbete med de geometriska formerna. Denna veckan titta vi närmare på kvadraten. "Alla sidor lika långa".

Nu på fredag den 29 april åker vi till Bokskogen. Till er som anmält att ni tar med egen matsäck på fredag, GLÖM INTE MATSÄCK :-). 

I slutet på veckan kommer vi sätta upp lappar ute i kapprummet angående individuella samtal. Skriv upp er på en tid som passar. Aktuella datum är 24/5, 26/5, 30/5, 1/6. Men som sagt lappar kommer upp snart så håll ögonen öppna.

Vi önskar er en trevlig vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.