På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 15 april 2016

V.14 & 15

Tiden springer fram och äntligen är våren här. Det är inte många månader kvar till skolavslutningen och vi som har så mycket vi vill hinna med innan dess. 

Inom matematik har vi arbetat med addition. Vi har tillverkat additionsmaskin som hjälper oss att räkna rätt. Av lera skapade vi karameller som vi räknat addition med. 
Barnen har börjat arbeta med geometriska former, denna veckan har vi pratat om cirkeln. Vi gav oss ut på promenad och letade efter cirklar på Lindeborgs området. Inte klokt vad många geometriska former man kan hitta.På svenska har vi fortsatt vårt bokstavsarbete och tränat en del på att forma bokstäver. Det gäller att skriva dem rätt från början, "Alltid börja uppifrån".
Veckans bokstäver har varit  R & Y. 
När vi arbetat med Bornholm har vi letat ordens sista ljud och räknat antal stavelser. 
Att sko låter, S-K-O osv...
Vi ser alltid till att hinna se det fantastiska programmet Bokstavslandet med veckans bokstav.Nytt för klassen är att vi har startat med utvärdering av veckan. Eller rättare sagt "Vad har du lärt dig denna veckan?" Barnen har tillverkat ett kunskapsträd där dem varje fredag sätter upp en ny lapp med vad dem lärt sig denna veckan. Detta gör vi för att barnen ska få syn på sitt eget lärande.För visst har det hänt mycket under vår tid i förskoleklass.

Idag fredag besökte vi Idrottsmuseet. Vi fick både höra en saga om när Bamse och hans vänner anordnade en idrottstävling och själv prova vi på lite olika dansstilar. Det var ett härligt engagerat gäng som både dansade twist och 70-tals disco. TREVLIG HELG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.