På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



måndag 23 november 2015

V.47

Hej!
Nu är det inte många veckor kvar innan jullovet. Här är några saker som vi hann med under vecka 47.

Inom matematik har vi arbetat med siffrorna 0-10 och tränat oss på antalsuppfattning.

Denna vecka provade vi lite olika egentillverkade spel där vi både arbetade med siffror och bokstäver. Barnen börjar bli riktigt duktiga på att hitta första ljudet/bokstaven i ord. 

Alfons och Milla fick oss till att börja prata om flick- och pojkkompisar. Pojkar kan ju faktiskt ha riktigt roligt när dem leker med flickor och flickor kan ju ha riktigt roligt när de leker med pojkar.
Vi tränade oss på att samarbeta. I par skulle barnen rita en egen Alfons. Det krävs bra samarbete för att kunna rita en teckning tillsammans.Vi är inte lika många pojkar som flickor i klassen men vi försökte i den utsträckningen det gick att man arbetade pojke/flicka. 











Fredagens Nallefest blev lyckad. Det var många fina mjukdjur som hälsade på oss denna dag. Barnen fick presentera sina nallar och berätta lite om dem för hela klassen. Vi skrev några meningar om våra nallar och ritade av dem. Dagen avslutades med att vi såg En liten julsaga, som handlar om en flicka som tappar sin nalle i tunnelbanan. Tur att filmen hade ett lyckligt slut...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.