På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 27 februari 2015

v.9

Hej!
Hoppas alla barn och föräldrar hade ett härligt sportlov. Barnen kom tillbaka till skolan glada och fulla av energi. Det har tyvärr varit en hel del barn som varit sjuka denna veckan, vi får hoppas att denna influensaperiod snart är över.

Ni har förhoppningsvis inte missat att vi arbetat med våra tänder och nu var det även dags för den efterlängtade tandfesten. Det blev en lyckad fest med både pyssel, sång, tandtårta, dans och paket från Tandfen.


Fredrik överraskade oss med att ha skrivit en egen tandsång till oss. Super bra låt!

Vi har tappat våra tänder
Vi har tappat hundra tänder
Hurra för oss
Det gjorde vi bra
Nu har vi svårt att tugga tra la la la la la
Vi har tappat våra tänder
Vi har tappat hundra tänder
Bet i ett äpple på ett kalas
Det kändes konstigt 
Det lät kras
Vi har tappat våra tänder...

Tandfen hade svept förbi och lämnat ett paket utanför dörren. I paket fanns där tandborstar till alla och ett brev där Tandfen tackade barnen för alla tänder hon får och berömde dem för att de är duktiga på att borsta sina tänder.

Vi har arbetat med talet 100. Vi har räknat till 100 och lekt lek där vi tränade på att känna igen tal. Det är inte så lätt att veta i vilken ordning siffrorna ska skrivas när det blir högre tal. 
Våra Bornholmspass flyter på bra och barnen börjar bli riktigt duktiga på att höra ordens initialljud. Ni får gärna fortsätta att träna barnen hemma genom att fråga vilket ljud olika ord börjar på eller om de kan rabbla upp olika ord på en viss bokstav. 

Nästa vecka är det idrott som vanligt onsdag och torsdag. Gymnastikkläder och handduk ska vara med till skolan.

Glöm inte att barnen måste vara på skolan kl.9.10 på måndagar då halva gruppen har musik med Margareta från Skapande skola.
De barn som har bollkul på fritids måste ha med sig gymnastikskor på tisdagar.

Ni kommer på måndag få ut lapp om påsklovet, snälla fyll i och lämna tillbaka snarast. 

Under loven är det ofta betydligt fler barn anmälda till fritids än vad som verkligen kommer. Var vänlig att säga ifrån ifall det blir förändringar och skulle det uppstå förändringar under lovet så ring alltid på morgonen och anmäl detta.
Vi kommer införa en ny rutin som gäller under loven och som innebär att vi på fritids kommer ringa hem och efterlysa barnen om de inte är här på anmäld tid. Det finns barn som går själva på morgonen och därför vill vi veta så inget har hänt på vägen.  Andra anledningar är att fritids kanske vill ge sig ut på utflykt och då måste veta vilka barn de ska vänta in, vi planerar även mat och personalbemanning efter anmälda barn. Tack för hjälpen!Trevlig helg!
Glöm nu inte att borsta tänderna efter allt lördagsgodis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.