På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 23 januari 2015

v.4

Hej!
Tack alla barn för en härlig vecka. Ni är super duktiga!
Här är barnens egna årshjul.



Nu när barnen har delats in i två grupper på idrotten (onsdag/torsdag) har vi fått mer tid till att arbeta i mindre grupper och får tillfälle att individualisera vår verksamhet ytterligare. Fredrik och Meg har idrott med barnen samtidigt som Jenny, Marianne, Gisela arbetar med de barn som är kvar i klassrummen. 

Det kom post från Lasse och Maja. Vi började läsa deras bok Cafémysteriet. Barnen börjar nu fastna för  böckerna och tycker att de är så spännande att dem knappt vill att vi ska sluta läsa.
En del barn skriver brev till Lasse och Maja med hjälp av datorn. Våra förhoppningar är att få alla barn intresserade av att skriva på datorn. 




Barnen samarbetade i par och ritade av Lasse. Det var mycket bra samarbete på många håll.










Vi har denna vecka arbetat med mönster. Barnen har fyllt i mönster och skapat egna mönster.Att göra mönster med pärlor var roligt men lite jobbigt tyckte en del. Många barn har fortsatt med pärlor på den fria leken så det var nog mer kul än jobbigt. 









Varje dag har vi kompissamtal i klassen, där barnen får berätta om händelser eller tankar som dykt upp. Denna terminen fortsätter vi med att stärka gruppen, arbeta med konflikthantering och den empatiska förmågan. En gång i veckan har vi Stegvis där barnen lär sig att hantera olika typer av konflikter, sätta ord på vad som händer, uttrycka sina känslor och därmed förstå andras känslor.
I tisdags pratade vi om "olyckshändelser" och diskuterade skillnaden på avsiktlig och oavsiktlig handling. Alla barn var överens om att man ibland råkar göra saker oavsiktligt och att det då är viktigt att säga "förlåt det var inte meningen".

Vi har firat Cheetah och Gabriella som fyllt 7 år.



Glöm inte att lämna in sportlovslappen senaste på måndag 26/1.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.