På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 16 januari 2015

v.3

Hej allihopa!
Nu har skolan kommit igång ordentligt och det känns redan väldigt länge sedan vi hade jullov. 
En sak som slog oss direkt är hur duktiga alla barn har blivit på att ljuda och läsa. Det är så kul att höra hur barnen med hjälp av bokstävernas ljud listar ut nya obekanta ord. 

Vi har börjat med "Dagens ord". Varje dag presenterar vi ett nytt ord för barnen som de skriver upp i sin ordbok. Barnen tycker detta är kul och påminner oss varje dag om det nya ordet, så vi inte glömmer. Det ska bli spännande att se hur många ord vi kan få ihop innan läsåret är slut.

Nästa vecka kommer det ske en förändring på idrotten. Vi kommer ha idrott i halvklass tillsammans med förskoleklass A. Detta innebär att halva klassen kommer ha idrott på onsdagar och andra halvan på torsdagar. På måndag kommer vi skriva ut på bloggen vem som ska ha vilken dag då grupperna ännu inte är bestämda. 

Vi har fått nya brevkompisar i klassen som heter Lasse och Maja. De är tydligen väldigt bra på att lösa mysterium och har en egen detektivbyrå. Nu läser vi boken om när det hände mystiska saker på hotellet i deras stad. Det är mycket text och det krävs att barnen koncentrera sig så de kan hänga med, vi tränar på att lyssna koncentrerat en liten stund varje dag. 

Barnen har satt upp egna mål för år 2015. Läs gärna våra nyårslöfte ute i hallen.

Tips på bra spel på Ipaden där barnen tränar bokstäver och ljud. 

Abc lekplats
Bornholmslek
Lära sig läsa
Djurkorsord

Idag fredag 16/1 firar vi Cheetah som fyller 7 år. Grattis!

Trevlig helg!
Jenny & Meg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.