På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 14 november 2014

Vecka 46

Hej!
Vi är nu halvvägs in i november månad, oj vad tiden går fort. Det har börjat bli kallare väder ute trots att många barn fortfarande tycker att de endast behöver ha en tröja på rasterna. Många barn blir därför inskickade varje rast för att ta på sig ordentligt. Ni får gärna där hemma berätta för barnen vad ni vill att de ska ha på sig när de är ute. I skolan fick alla barn i uppgift att rita en teckning på hur de tycker att man ska vara klädd när det är höst (och börjar gå mot vinter). Rasten efter att vi arbetat med denna uppgift var det ingen som behövde gå tillbaka in i kapprummet för att ta på sig jacka. Håller tummarna att det håller i sig.


 I måndags var det mårtensafton, denna högtid sägs firas till minne av den heliga Martin av Tours. I klassen läste vi berättelsen om Martin av Tours och när han blev förråd av gässen. Barnen gjorde egna gäss som de fick ta med sig hem. Varje morgon skriver vi namnsdagsnamnen på tavlan och barnen hjälps åt att ljuda ihop namnet. Denna veckan har vi i Bornholm arbetar med att ljuda första ljudet i våra namn. Vi pratade även om bokstaven C som har två olika ljud. Vi tog hjälp av Magnus och Brasse i fem myror är fler än fyra elefanter när de skriver inbjudningslista och får lite problem med vissa namn. Fråga gärna barnen om namnen Curt och Cissi.

 Vi har tidigare tränat på våra adresser och barnen ritade sin skolväg. När vi tittade på våra adresser via google maps märkte vi att många barn måste korsa gator på sin väg till skolan. Denna vecka har vi därför pratat om övergångsställe och hur man säkert går över gatan. 
Vi sjöng Trafiklåten av James & Karin som handlar om att titta åt vänster-höger-vänster ....

Skapade egna trafikljus

idrotten blev det en favorit i repris, hinderbana.

Nästa fredag den 21 november ska vi i klassen ha Nallefest. Alla barn är välkomna att ta med vars en nalle denna dag. 

Vi önskar er alla en trevlig helg!
Jenny & Meg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.