På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 17 oktober 2014

Vecka 42

Hej!
Nu är hösten här på riktigt och det har varit väldigt vått hela veckan. Barnen behöver ha regnkläder och stövlar på skolan eftersom vi är ute varje dag oavsett väder. Trots stövlar och regnkläder så blir det ibland våta kläder så det är bra om barnen har extrakläder (strumpor, byxor osv) i sin låda. 

Vi har deltagit i en trafiktävling och hoppas på att vinna en trafikkalender. Tävlingen gick ut på att barnen skulle rita en teckning och berätta om något de tycker är obehagligt i trafiken.

I Alfonsbrevlådan fick vi denna veckan ett brev och boken Vem räddar Alfons Åberg? Alfons berättade i sitt brev att han flyttat till ett nytt hus och att han var lite rädd för de stora killarna nere på gården. De stora killarna använde ibland fula ord och det tyckte definitivt inte Alfons om. Han önskade till och med att deras näsor skulle växa precis som Pinoccios varje gång de sa något fult ord.

Halva klassen skrev egna brev till Alfons.







I torsdags åkte vi buss till Konsthallen och såg Gunilla Klingbergs utställning om mönster. Det var veckans regnigaste dag men vad gör man inte för att få komma iväg på utflykt.
Det var en fin utställning och barnen verkade nöjda över besöket. Amanda som arbetar på Konsthallen visade oss runt och berättade om alla verk.
Barnen sammanfattar dagen:

Vi kollade på konstverk och åt pannkakor.

Där fanns något som såg ut som en raket och där fanns sandkost och vi lekte på lekplatsen.

När man öppnade dörren så började mandelan/vindspelet att höras.

Vi fick se bra saker och det var fint när vindspelet ringde.

Den med sanden var fin och spegeln var också fin.

Det var roligt på utflykten men mycket blött. Sanden var finast men det var roligt att gå igenom draperiet.






















På torsdag kommer folktandvården hit och fluorlackar barnens tänder. Ni som inte vill att era barn ska fluorlacka sina tänder får säga till oss på skolan eller ringa folktandvården. 

Nästa vecka kommer Jenny ha semester onsdag, torsdag, fredag. De flesta barnen har full förståelse eftersom hon ska åka till Madrid och heja på MFF.
Meg och Lotta kommer vara i klassen under dessa dagar.

Vill påminner er om att både skola och fritids är stängt måndag 27/10 pga studiedag.

Trevlig helg på er alla!

Har ni några funderingar så prata med oss, vi finns här för er skull. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.