På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 10 oktober 2014

Vecka 41

Hej på er alla!
När vi är ute på promenad med klassen visar och pekar barnen ofta ut var de bor. Vi har därför i veckan tränat på våra adresser. Barnen har ritat sina egna hus och skrivit sina adresser. Vi använde oss av google maps och letade upp var alla barn bor. Det var roligt att se så engagerade barn. De letade upp sin gata på kartan och jämförde avstånd mellan varandra. 

Denna veckan hade vi matematik i Sofieholmsparken. Vi arbetade med antal/siffror och sorterade efter längd. Barnen tyckte det var roligt med utematematik så det kommer vi göra fler gånger. Vi hann även med att leka en lite stund på lekplatsen.










Vi fick för ett tag sedan veta att om man bär reflex syns man på 125 meters avstånd. Barnen var alla överens om att 125 meter inte går att mäta upp i klassrummet då det är alldeles för litet så vi gick ut på löpbanan för att undersöka saken. Det syns kanske lite dåligt men allra längst bort på bilden, 125 meter bort, kan man ana Lotta i reflexväst.


Självklart var vi tvungna att springa ett lopp på löpbanan. 


Vårt skapande arbete har under de senaste veckorna gått i höstens tema. Nu var det dags för svampen. Vi såg en film om Skrutt som är ute i skogen och letar svamp. En del barn berättade om sina egna erfarenheter kring att plocka svamp och att det är bra att ha en svampbok för att kunna se vilka som är giftiga eller ätbara. 
Vi tillverkade egna kantareller och flugsvampar. Våra svampar är nu upphängda i korridoren utanför klassrummet för beskådan. 







Torsdagen den 16 oktober åker vi i klassen till Konsthallen för att se Gunilla Klingbergs utställning A sign in space. Vi kommer göra det till en heldags utflykt och tar med oss mat från skolan. Vår buss går från skolan kl.9.45 och vi beräknar vara åter kl.12.50. 
Idrotten blir därför inställd pga utflykt. 

Undrar ni något så prata med oss, vi finns här för er skull.

Trevlig helg!

Jenny, Gisela, Meg & Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.