På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 18 mars 2016

v.11

Denna vecka har vi i smyg påbörjat påskfirandet. Vi har dessutom fått njuta av ett härligt vårväder.
Fint väder innebär dock att vi får ha många diskussion om ytterkläder. Berätta gärna för era barn vad ni vill att de ska ha på sig när det är rast ute. För då räcker det oftast för oss att bara påminna barnen, "Vad vill mamma/pappa att du ska ha på dig?" :-).

Svenska
Vi började veckan med att se Livet i bokstavslandet och avsnittet om bokstaven P.
På ASL har barnen skrivit ordlistor på P. Både ord som börjar eller slutar på P. Barnen är duktiga på att ljuda fram ord. Jätte kul att höra dem framför datorerna.
Inom Bornholm har vi arbetat med sista ljudet i ord.

Matematik
Nu har vi arbetat en del men addition. Läst sagan om Lilla Plus och haft en rituppgift där man var tvungen att räkna plus för att få fram rätt färg.

Melodifestivalen avgjordes förra helgen men yran och feststämningen fortsatte i klassen. Det har varit mycket allsång, höga toner och dans. Bada nakna sången inbjöd även till lite avklätt.


Påsken består av mycket pyssel, lika så här i klassen. Det har blanda annat varit blåsmålning och tillverkning av påskkort.

Inom Stegvis har vi denna veckan fokuserat på hur man agerar om någon kompis sårar en.
Vi dramatiserade och fick prova på att vara i olika roller.
Barnen har även fått praktisera det dem lärt sig i verkliga livet.

"Ta några djupa andetag, räkna till 10, säg: jag blir ledsen när du säger så"

Idag fredag har vi haft påskmys. Pysslat, dansat och ätit lite gott.

Vi hoppas ni alla får en bra påsklovsvecka nästa vecka,
GLAD PÅSK!

Denna terminen är det 5 andra skolor som har förskoleklasskonsert på Malmö Live. Är det någon som önskar att få biljetter till denna föreställning (endast två per familj) så hör av er till oss. Vid stort tryck så lottar vi ut biljetter. Vill bara förtydliga att det inte är vi som är artister denna gången utan fem andra Malmö skolor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.