På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 22 januari 2016

Ny termin och nya utmaningar

Visst är det härligt med jullov men det är samtidigt skönt när vardagen är här igen.
Barnen kom snabbt in i skolarbetet och ute på rasterna njuter dem av all snö och is.
Vi hälsar Jassmn välkommen till vår klass.

Nu när det är nytt år har vi passat på att prata om årstider, månader och veckodagar. Det är inte alltid så lätt att skilja på vad som är månad, veckodag och årstid. Vi hade en omröstning i klassen, "vilken är din favorit årstid?". Sommaren vann stort. 

Men varför har vi egentligen olika årstider? varför är det inte varmt och ljust året om? Detta var frågor som vi sökte svar på. Vi plockade fram jordklotet och såg en film som förklarade det här med årstider på ett förståeligt sätt.

Nytt för denna terminen är "Veckans grej". Varje måndag presenterar vi en ny grej, vi pratar om grejen, läser om grejen och väljer ut några ord som vi tränar oss att skriva. Denna vecka var vår grej BLÅVALEN. Fråga gärna era barn om de kan berätta något om världens största djur.
Veckans ord:
BLÅVAL
STOR
HAV

Veckans bokstav fick bli B med tanke på BLÅVAL.
Vi fortsätter vårt arbete med ASL. Barnen har under våra första veckor skrivit sina egna nyårslöfte och skrivit ordlistor på B-ord. Tänk så många B-ord det finns. Idrotten är igång som vanligt. Blåa gruppen ska ha idrottskläder med sig på onsdagar och röda gruppen på torsdagar.

En dag kom där ett brev till klassen från Alfons Åberg. Detta var mycket uppskattat och självklart läste vi boken som han hade skickat med. "Vem räddar Alfons Åberg" .
Med hjälp av Alfons och Stegvis har vi pratat om OMTANKE och KAMRATSKAP. Barnen började även prata om låtsaskompisar och det visade sig att en hel del barn har en egen låtsas kompis precis som Alfons Åberg.

På bild och skapande tillverkade vi ofarliga raketer av papper. Med en toalettrulle och målarfärg skapade vi härliga fyrverkerier.


Lindeborgsskolan har studiedag 12 februari. Fritids är öppet, glöm inte att anmäla om ert barn kommer. Ni ska ha fått ut ett mail men vi vet att våra mailgrupper ibland strular så ni finner länken här nedan.

https://docs.google.com/forms/d/1sGX6RlKxdws6x6o11d8rnajKY8d4MwEWSvQ1MZMZwwg/viewform?usp=send_form

Tydligen har ryktet spridit sig om att vi i förskoleklasserna på Lindeborgskolan är fantastiska på att sjunga. Vi har fått frågan om vi vill sjunga några av våra sånger på Malmö Live när Grundskoleförvaltningen har inspirationsdag den 16 februari. Självklart vill vi det!! Detta kommer att äga rum under dagen och vi beräknar vara tillbaka vid 15 tiden.

På matten har vi pratat om längd, lång-kort. Blåvalen kan vara 33 meter lång så självklart ville vi mäta upp detta. Det fick ju inte plats i klassrummet var barnen rörande överens om så vi fick gå ut och mäta. Här inne har vi mätt upp 1 meter och undersökt vad som är längre, kortare eller till och med lika långt som 1 meter.


Vi önskar er alla en trevlig helg.
/ Jenny, Hannah & MaxInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.