På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 16 oktober 2015

v.42

Hej!
Veckorna bara rusar fram och det är redan mitten på oktober. 
Vi har en vecka kvar i skolan innan höstlovet är här. Vecka 44 är det alltså höstlov och skolan är stängd men fritids är öppet som vanligt. 

Fredagen den 23/10 kommer tandläkaren till skolan för fluorlackning av barnens tänder. Detta sker under skoltid så vi tar hand om det här i skolan. 

Matematik - vi har fortsatt träna på siffror och denna veckans siffrorna var 4 & 5.
Barnen är väldigt glada för talet 100 så vi har tillsamman räknat till 100. Sen Vi räknade vi till 10 på 10 olika språk, kurdiska, engelska, svenska, arabiska, serbiska, danska, bosniska, urdu, spanska och italienska.

Härligt att se sån koncentration när barnen har eget arbete.
Svenska - Här har vi arbetat vidare med meningar och ord.Vi har räknat ord i meningar och pratat om annat som kännetecknar en mening som tex punkt. 


Veckans bokstav - Hh
ASL uppgiften var att skriva om sitt HUS. Barnen skrev om hur deras hus såg ut, att deras hus var fyllt av många syskon eller att det fanns massa lego i deras hus. 


Det byggdes HÖGA TORN utav kaplastavar och det skapades långa HALSBAND.
På Stegvis pratade vi om hur man ska vara mot varandra.Vi såg "Är du feg Alfons Åberg och efter den filmen fanns det en hel del tankar hos barnen.
Barnen fick själva bidra med kompisregler som vi alla ska tänka på och följa i klassen.

Skapande aktivitet blev HÖGA HÖST träd.

Vi har även hunnit med fri lek, vilken tur!!

Önskar er alla en härlig helg.
/ Jenny, Max, Meg och Linda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.