På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 2 oktober 2015

v.40


Hej!

Vilket fantastiskt härligt höstväder vi har haft denna veckan!
Vi håller tummarna att vädret fortsätter så här för på tisdag 6/10 åker vi på utflykt till Bokskogen. Tänk på att barnen har kläder efter väder och trots om solen skiner så kan det bli ganska kallt inne i skogen. Stövlar kan vara klokt att ha på sig.

Denna veckan har vi arbetat med den där bokstaven som ser ut som ett A men har två prickar ovanför. Det har handlat om Ää.
Barnen kunde komma på många  bra ord som tex äta, ägg, äpple, älska och äckligt. Skrivuppgift denna veckan har varit, Jag tycker om att äta... eller så kunde man också ändra det till Jag tycker inte om att äta...
    






Vi gjorde ett litet experiment i klassen. Barnen fick först dela äpplen och då passade vi på att prata lite matematik om HEL och HALV. Sen fick barnen ställa en hypotes, Vad tror ni händer med det delade äpplet om det ligger framme? Äpple halvorna lät vi sen ligga framme någon timme i klassrummet.



Vi avslutade dagen med att se ett UR program som hette Det bruna äpple där de förklarar vad som händer med det delade äpplet när det ligger framme och varför det blir brunt. Mycket intressant och vi måste säga att barnens hypoteser var väldigt kloka och riktiga. Bli inte förvånade om era barn ber er gnida citron på äpple halvorna i fortsättningen.

Det var tyvärr för långt att åka till Kivik för att titta på äppletavlan men vi är bra på att googla. Vi googlade fram många fina tavlor som var skapade av äpplen. Barnen trodde knappt sina ögon. 
Vi beslutade oss för att göra en egen äppletavla, dock inte med riktiga äpplen. Barnen målade och klippte ut äpplen och tillsammans skapades detta fina konstverk. 




Det blev också konst med äppletryck. Fick passa på att använd alla delade äpplen som barnen tyckte var för "mögliga" att äta. 





Idrotten är populär, lika så duschningen efteråt så glöm inte att packa ner en handduk i gymnastikpåsen.


Vi ses på föräldramötet på måndag kl.18.00!

Vi önskar er alla en riktigt trevlig helg.
/ Jenny, Max och Meg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.