På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 22 maj 2015

v.21

Hej alla föräldrar!
Nästa vecka börjar vi med dem enskilda samtalen. Glöm inte att sätta upp er på en tid.

Veckan har som vanligt gått väldigt snabbt och vi börjar nog alla känna att det snart är sommar trots att vädret inte verkar ha förstått det. 

Vi har pratat och tränat Tio-kompisar. De två tal som tillsammans är lika med 10, tex 8 +2=10. 
På fredagen klippte barnen ut händer och skapade ett eget hjälpmedel för att kunna träna Tio-kompisar. Det krävdes både koncentration och finmotorik då det gällde att alla 10 fingrar blev kvar på handen när man klippte.







Denna veckan har vi flitigt använt våra datorer och barnen är super duktiga på att skriva. Barnen fick sitta parvis och skriva något från utflykten på Akvariet. När de sen skulle få skriva egna ordlistor önskade barnen att få sitta själva. Att skriva ordlista innebär att skriva så många ord man kan på just en specifik bokstav. Stort engagemang hos barnen och vissa barn skrev flera sidor med ord.




På fredagen besökte vi Svågertorps förskola. Det blev mycket lek och vi blev bjudna på hemmagjord smoothie. Tack till barn och personal på Myggan för en rolig förmiddag. 



Vårtecken har börjar vissa sig ute i naturen. En dag pratade vi om maskrosor då barnen fick veta att jag (Jenny) var allergisk och inte fick bli utsatt för några skjutande maskrosor. Tur i oturen kan man kanske säga :-). När vi gick till Svågertorps förskola upptäckte vi att hela kullen var fylld av dessa härligt gula maskrosor så när vi var tillbaka på skolan målade vi maskrosor med hjälp av gafflar. Det var en ny och rolig teknik att måla med gafflar, fina blev dem också.




Vi sjöng och firade Tilda som fyllde 7 år. Tilda fick även äran att välja låt till fredagsdansen. Alla barn verkade tycka att det var rätt val, det blev dans till Måns låt Heroes. På lördag håller vi tummarna för att låten är lika populär i andra länder som i förskoleklass B.





På tisdag den 26 maj är det dags för utflykt till Torup. Glöm inte att barnen ska ha med egen matsäck denna dagen. Vi hoppas på sol och 20 grader!

Onsdagen den 27 maj är det studiedag och skolan är stängd. Fritids är öppet för de barn anmält sig till detta.

Torsdagen den 28 maj ska Jenny på vidareutbildning inom Asl (Att skriva sig till läsning), denna dagen kommer Meg få hjälp av Minna i klassen. 

Tusen tack till alla er föräldrar som kom på fritids Drop-in. Det var härligt att se så många aktiva föräldrar som hoppade hopprep, spelade tennis och lärde ut nya lekar på twist-band.


Önskar er alla en skön helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.