På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.söndag 10 maj 2015

v.19

Hej!
Denna vecka har vi verkligen förstått att tiden rinner iväg. Vart har detta läsåret tagit vägen?!
Efter sommaren är det dags för barnen att ta steget upp i årskurs 1 och skolan börjar på RIKTIGT. I onsdags besökte barnen deras nya lärare Martina. De var alla väldigt glada och förväntansfulla efter sitt besök. 

Inom matematiken har vi fortsatt titta närmare på geometriska former som cirkel, kvadrat, rektangel och triangel. Barnen fick ta med sig kameran ut och fotograferade geometriska former som de hittade på skolgården. Vi har arbetat med att dela talet 5 och 10. På hur många olika sätt kan vi dela talen?På bilden gjorde vi egna selfie. Tema var "Jag är glad när...". Kolla gärna in barnens selfie, de hänger ute i korridoren.

Sista kapitlet är läst i vår högläsningsbok Lasse Maja och födelsedagsmysteriet. Vilken bok ska vi nu välja? Barnen kom på att vi kunde skriva brev till Lasse Maja och fråga om en ny bok, kanske till och med önska vad mysteriet skulle handla om. Två och två satt barnen och skrev riktigt fina brev. Härligt att höra hur de ljudar ihop och får ner sina ord på papper.


På tisdag 12/5 åker vi till Malmö museum. Vi tar lunch med oss och hoppas på härligt väder.

V.20 blir en kort vecka. Torsdagen den 14 maj är en röd dag och då är skola och fritids stängt. Fredagen den 15 maj har skolan lovdag men fritids är öppet för dem som anmält att de behöver omsorg denna dag. 

Har ni några funderingar så prata med oss, vi finns här för er.
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.