På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 13 mars 2015

Vecka 11

Hej!
Det har varit en vecka med härligt vårväder och mycket utevistelse. Vi får hoppas att våren stannar ett tag. 

Hela klassen fick höra en berättelse om några barn som var och badade på stranden och när de kom upp ur vattnet hade deras kläder försvunnit. Vad kan ha hänt med barnens kläder? Barnen fick i uppgift att hitta på en egen förklaring till händelsen, De fick rita och förklara. 
Det svåra var sen när barnen delades in i mindre grupper och skulle enas om ETT alternativ. Ingen lätt uppgift men barnen hittade på egna strategier för att lösa problemet. Några räknade ole dole doff medan andra spelade ett parti Tre i rad för att kunna enas om ett vinnande alternativ.




Varje grupp redovisade det vinnande alternativet.





 Vi har lyssnat på Lasse-Majas Schlagersabotören och det har ju passat bra en vecka som denna där alla barn lider av schlagerfeber. Det har alltså blivit en hel del dans och sång under veckan.Vi ser med spänning fram emot lördag då vi får veta vem som blir årets melodifestivalvinnare. De flesta i förskoleklass B tror att Samir och Viktor blir de stora vinnarna. 





Barnen är riktiga livsnjutare! Härligt när man kommer in i ett rum och möts av denna syn. 



 Idag fredag var vi på församlingshemmet och såg deras påskutställning, Det var en trevlig stund med mycket kloka frågor från barnen. Efter utställningen gick vi till Sofieholmsparken och lekte. 










Nu är det dags att anmäla till modersmålsundervisning för nästa läsår. De som önskar modersmål men ej fått någon anmälningslapp får säga till. Lämna in lappen till oss i F-klass senast 31/3. Tack!

Trevlig helg!
/ Jenny & Meg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.